Tina (8,5 år) starter i dag allergivaksinasjon mot pollen i tablettform

Tina* får i dag sterke reaksjoner på alt fra pollen til pelsdyr. Hun går på allergitabletter daglig, men nå ønsker familien å prøve et allergiprogram som styrker immunforsvaret. Allergivaksinasjonsprogrammet i tablettform varer i 3 år.

Første pasient under 12 år

Allergivaksinasjon behandler årsaken til allergien og gis enten som tabletter eller injeksjoner. - Vanligvis har Aleris hatt en aldersgrense på 12 for allergivaksinasjon, men nå har vi senket aldersgrensen. Tina er vår første pasient under 12 år som starter med allergivaksinasjon i tablettform, forklarer Oscar Ohene Asante. – Allergivaksinasjon påvirker immunsystemet og reduserer kroppens reaksjoner mot stoffene.

Tar tablett

Tina får pakken med tabletter, og legger en tablett under tungen. – Det smaker ingenting sier hun mens hun sitter i pasientstolen inne hos øre-nese-hals-spesialisten. Mamma følger godt med, og forsikrer seg sammen med spesialisten at hun ikke har noen større reaksjon på tabletten. – Det klør kanskje litt her, men det går fint, forsikrer Tina oss.

Tabletten som Tina har tatt inneholder gresspollen i kontrollert mengde, noe som hjelper kroppens immunsystem med å bygge opp en toleranse mot det utløsende allergenet. Takket være allergivaksinasjonen avtar symptomene, og behovet for annen allergimedisin reduseres.

Behandlingen kan startes når som helst på året, og effekten kommer i løpet av noen måneder. Les mer om allergivaksinsjon i tablettform her

Før og etter at pasienten har tatt tabletten sjekker vi lungekapasiteten. Dette er veldig viktig for å se at pasienten tåler å ta medisinen.

Klar for nye utfordringer!

Tina føler seg ikke trøtt eller har noen andre symptomer og er klar for å dra tilbake til skolen.

 

*) Historien er anonymisert av personvernhensyn. Tina er et fiktivt navn.