Skip to Content

Sklerosering av synlige blodkar på bena

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever dette som skjemmende og vegrer seg for gå i skjørt eller shorts. Vi tilbyr trygg og effektiv behandling!

Blodårene blir ikke borte med denne behandlingen, men de blir blodtomme og dermed lite eller ikke synlige. Årene vil være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, for deretter å gradvis forsvinne mer og mer (ila 4-8 uker). Disse blodårene har ikke noen funksjon med tanke på kretsløpet vårt.

Behandlingen skjer ved at det sprøytes inn vevsirriterende væske i de aktuelle blodårene. Væsken utløser en irritasjon i åreveggen, slik at den kleber seg sammen og hindrer blodgjennomstrømming. Behandlingen krever ingen forbehandling. Den er nærmest smertefri, men kan gi en liten reaksjon i huden. Dersom man har mange områder som skal behandles, kan det være fornuftig å gjøre behandlingen i flere omganger.


For at blodårene ikke skal åpne seg igjen etter behandlingen er det nødvendig å bruke spesialstrømper etter behandlingen: dag og natt de første 4 døgn, deretter på dagtid i 2 uker. Spesialstrømpene (grad 1) fås kjøpt på apotek.

Ved få og små blodårer kan det være nok med 1-2 behandlinger, noen litt større og grovere blodkar trenger ofte opptil 4 behandlinger. Behandlingene bør gjennomføres med 2-6 ukers mellomrom.

Det første døgnet bør man unngå trening, også de to påfølgende ukene bør man unngå hard trening (styrketrening ben, løping mv.). Dette kan føre til at blodkarene utvider seg pga muskelpress i bena.

Dersom du ønsker mer informasjon om behandling av sjenerende blodkar på bena kan du ta kontakt med oss for mer informasjon og bestilling av time. Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere som bruker insulin kan ikke behandles.

Jeg ønsker time hos generell kirurg


Finn din nærmeste avdeling

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43

Aleris Sykehus Colosseum Stavanger

Lagårdsveien 91, 2. etg.
4010 Stavanger

Tlf. 51 91 19 60

Aleris Sykehus Nesttun

Nesttunveien 90 B
5221 Nesttun

Tlf. 55 11 80 80

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

Innherredsveien 7D, 4. etg.
Inngang fra Kirkegata
7014 Trondheim

Tlf. Sykehus 73 87 20 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43


Andri Konradsson Kirurg

Stavanger

Les mer
Bjørn Østby Generell kirurg

Oslo

Les mer
Trond Dyngeland Generell kirurg

Oslo

Les mer


Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og åreknuter. Ved noen av våre sykehus har vi offentlig avtale.

Analfissur

Vi tilbyr effektiv behandling

Analfissur er sprekkdannelse i huden rundt endetarmsåpningen som gjør det smertefullt å gå på do.

Inngrodd tånegl

Operasjon i lokalbedøvelse

Inngrodd tånegl betyr at neglen på stortåen vokser eller gror inn i huden ved siden av neglen.

Pilonidalcyster

Sakralcyster

Pilonidalcyste er en langvarig infeksjon av huden og underhuden over korsbenet i den øvre delen av kløften mellom rumpeballene.

Generell kirurg

Småkirurgiske inngrep

Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og inngrodde negler. Vi har svært korte ventetider og du trenger ikke henvisning.

Fjerne åreknuter

Karkirurgi

Åreknuter er utvidede og slyngende blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Aleris kan fjerne åreknuter skånsomt og effektivt.

Back to top