Skip to Content

Sklerosering av synlige blodkar på bena

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever dette som skjemmende og vegrer seg for gå i skjørt eller shorts. Vi tilbyr trygg og effektiv behandling!

Blodårene blir ikke borte med denne behandlingen, men de blir blodtomme og dermed lite eller ikke synlige. Årene vil være litt mer synlig den første tiden etter behandlingen, for deretter å gradvis forsvinne mer og mer (ila 4-8 uker). Disse blodårene har ikke noen funksjon med tanke på kretsløpet vårt.

Behandlingen skjer ved at det sprøytes inn vevsirriterende væske i de aktuelle blodårene. Væsken utløser en irritasjon i åreveggen, slik at den kleber seg sammen og hindrer blodgjennomstrømming. Behandlingen krever ingen forbehandling. Den er nærmest smertefri, men kan gi en liten reaksjon i huden. Dersom man har mange områder som skal behandles, kan det være fornuftig å gjøre behandlingen i flere omganger.

For at blodårene ikke skal åpne seg igjen etter behandlingen er det nødvendig å bruke spesialstrømper etter behandlingen: dag og natt de første 4 døgn, deretter på dagtid i 2 uker. Spesialstrømpene (grad 1) fås kjøpt på apotek.

Ved få og små blodårer kan det være nok med 1-2 behandlinger, noen litt større og grovere blodkar trenger ofte opptil 4 behandlinger. Behandlingene bør gjennomføres med 2-6 ukers mellomrom.

Det første døgnet bør man unngå trening, også de to påfølgende ukene bør man unngå hard trening (styrketrening ben, løping mv.). Dette kan føre til at blodkarene utvider seg pga muskelpress i bena.

Dersom du ønsker mer informasjon om behandling av sjenerende blodkar på bena kan du ta kontakt med oss for mer informasjon og bestilling av time. Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere som bruker insulin kan ikke behandles.
Fjerne føflekk

Fjerne føflekk

Hudlegen gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden. Deretter foretas en sjekk fra topp til tå ved hjelp av dermatoskop, det vil si et spesielt forstørrelsesglass med sterk lampe inni.

Lær mer her >

Behandling hos kosmetisk sykepleier

Månedens kosmetiske tilbud

Her finner du aktuelle tilbud på produkter og behandlinger hos våre kosmetiske sykepleiere.

Se våre tilbud her >

Slik holder du huden ung lenger

Slik holder du huden ung lenger

De første synlige tegnene på at huden blir eldre kommer tidligere enn du tror. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å sette på bremsen.

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Slik reduserer du risikoen for pigmentflekker

Våren og sommeren er tiden da vi ønsker å være den aller flotteste utgaven av oss selv. Det er deilig når solen titter frem, men er du opptatt av en sunn og frisk hud bør du nyte solen med forsiktighet for å unngå pigmentflekker. Her får du tips for en sunn og flott hud til sommeren!

Les mer >

Aleris Facial VIP

Aleris Facial VIP

Den ultimate pakken for deg som skal få utført et plastikkirurgisk inngrep i ansiktet!

Les mer >


Karianne Wiik

Kosmetisk sykepleier

Bergen

Christian Erichsen

Gastrokirurg

Bergen

Tore Tholfsen

Gastrokirurg

Stavanger

Marian Soland Kristoffersen

Kosmetisk sykepleier

Stavanger

Jurate Dremaite

Kosmetisk sykepleier

Oslo

Bjørn Østby

Generell kirurg

Oslo


Back to top