Skip to Content

Pilonidalcyster

Pilonidalcyste er en langvarig infeksjon av huden og underhuden over korsbenet i den øvre delen av kløften mellom rumpeballene. Vi tilbyr skånsom operasjon, som gir lite smerter og bedre heling.

Pilonidalcyste ses særlig hos yngre menn med kraftig hårvekst. Infeksjonen er en fremmedlegemereaksjon på nedgrodde hår i området. Tilstanden er ofte komplisert med kronisk betennelse og risiko for gjentatte bylldannelser.

Symptomene på pilonidalcyste varierer en del. Noen pasienter har kun beskjedne symptomer, der kun et lite overflatisk område av huden er inndratt. Andre kan få smerter, ømhet, feber og pussdannelse, da er det gjerne et større og dypere område av huden som er omfattet. Det er nesten alltid en eller flere milimeter-store åpninger i midtlinjen, der gulaktig væske i perioder siver ut. Tilstanden er som regel langvarig og vil vare i årevis, hvis den ikke behandles. Pilonidalcyste behandles med operasjon.

Ta kontakt hvis du tror du kan ha en slik cyste.


Finn din nærmeste avdeling


Andri Konradsson

Kirurg

Stavanger

Bjørn Østby

Generell kirurg

Oslo

Trond Dyngeland

Trond Dyngeland

Generell kirurg

Oslo


Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >


Back to top