Skip to Content

Pilonidalcyster

Pilonidalcyste er en langvarig infeksjon av huden og underhuden over korsbenet i den øvre delen av kløften mellom rumpeballene. Vi tilbyr skånsom operasjon, som gir lite smerter og bedre heling.

Pilonidalcyste ses særlig hos yngre menn med kraftig hårvekst. Infeksjonen er en fremmedlegemereaksjon på nedgrodde hår i området. Tilstanden er ofte komplisert med kronisk betennelse og risiko for gjentatte bylldannelser.

Symptomene på pilonidalcyste varierer en del. Noen pasienter har kun beskjedne symptomer, der kun et lite overflatisk område av huden er inndratt. Andre kan få smerter, ømhet, feber og pussdannelse, da er det gjerne et større og dypere område av huden som er omfattet.

Det er nesten alltid en eller flere millimeterstore åpninger i midtlinjen, der gulaktig væske i perioder siver ut. Tilstanden er som regel langvarig og vil vare i årevis, hvis den ikke behandles. Pilonidalcyster behandles med operasjon.

Ta kontakt hvis du tror du kan ha en slik cyste.Christian Erichsen

Christian Erichsen

Gastrokirurg

Bergen

Tore Tholfsen

Tore Tholfsen

Gastrokirurg

Stavanger

Trond Dyngeland

Trond Dyngeland

Generell kirurg

Oslo

Frode Aasgaard

Karkirurg

Trondheim


Fjerne føflekk

Fjerne føflekk

Hudlegen gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden. Deretter foretas en sjekk fra topp til tå ved hjelp av dermatoskop, det vil si et spesielt forstørrelsesglass med sterk lampe inni.

Lær mer her >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top