Skip to Content

Inngrodd tånegl

Inngrodd tånegl betyr at neglen på stortåen vokser eller gror inn i huden ved siden av neglen. Vanlige symptomer på dette er smerter, hevelse og av og til utskillelse av puss fra kanten av tåneglen, som regel kun på den ene siden av neglen.

Ved undersøkelse finnes hevelse og betennelse der neglen skjærer seg inn i huden. Noen har bare milde plager, mens andre kan ha betydelige besvær og mye hevelse. Tilstanden rammer som regel stortåneglen, og gutter i puberteten er mest utsatt. En inngrodd tånegl kan opereres, men det er dessverre relativt høyt tilbakefallsfrekvens.Operasjon av inngrodd tånegl

Inngrepet utføres i lokalbedøvelse det vil si du er våken under selve inngrepet. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke sko etter inngrepet, og ta derfor med en åpen sandal eller romslig sokk.

Holdbarheten av resultatet

Du må være oppmerksom på at tilbakefallsfrekvensen på denne tilstanden er relativt høy. Du kan eventuelt kontakte fotpleier for videre behandling utover i forløpet. Det kan også være aktuelt å sette på en liten skinne som forhindrer neglen å gro inn på nytt.

Forundersøkelse

Du vil få en konsultasjon hos spesialisten på selve operasjonsdagen, forut for inngrepet. Det informeres om selve inngrepet og mulige komplikasjoner.

Jeg ønsker time hos generell kirurg


Finn din nærmeste avdeling

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf. Sykehus 22 54 10 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43

Aleris Sykehus Colosseum Stavanger

Lagårdsveien 91, 2. etg.
4010 Stavanger

Tlf. 51 91 19 60

Aleris Sykehus Nesttun

Nesttunveien 90 B
5221 Nesttun

Tlf. 55 11 80 80

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

Innherredsveien 7D, 3.etg.
Inngang fra Kirkegata
7014 Trondheim

Tlf. Sykehus 73 87 20 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43


Andri Konradsson Kirurg

Stavanger

Les mer
Bjørn Østby Generell kirurg

Oslo

Les mer
Trond Dyngeland Generell kirurg

Oslo

Les mer


Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og åreknuter. Ved noen av våre sykehus har vi offentlig avtale.

Analfissur

Vi tilbyr effektiv behandling

Analfissur er sprekkdannelse i huden rundt endetarmsåpningen som gjør det smertefullt å gå på do.

Pilonidalcyster

Sakralcyster

Pilonidalcyste er en langvarig infeksjon av huden og underhuden over korsbenet i den øvre delen av kløften mellom rumpeballene.

Generell kirurgi

Småkirurgiske inngrep

Våre kirurger opererer en rekke tilstander, slik som fettkuler, brokk og inngrodde negler. Vi har svært korte ventetider og du trenger ikke henvisning.

Fjerne åreknuter

Karkirurgi

Åreknuter er utvidede og slyngende blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Aleris kan fjerne åreknuter skånsomt og effektivt.

Synlige blodkar på bena er vanlig og helt naturlig, men mange opplever dette som skjemmende. Vi tilbyr trygg og effektiv behandling.

Back to top