Skip to Content

Inngrodd tånegl

Inngrodd tånegl betyr at neglen på stortåen vokser eller gror inn i huden ved siden av neglen. Vanlige symptomer på dette er smerter, hevelse og av og til utskillelse av puss fra kanten av tåneglen, som regel kun på den ene siden av neglen.

Ved undersøkelse finnes hevelse og betennelse der neglen skjærer seg inn i huden. Noen har bare milde plager, mens andre kan ha betydelige besvær og mye hevelse. Tilstanden rammer som regel stortåneglen, og gutter i puberteten er mest utsatt. En inngrodd tånegl kan opereres, men det er dessverre relativt høyt tilbakefallsfrekvens.

Operasjon av inngrodd tånegl

Inngrepet utføres i lokalbedøvelse det vil si du er våken under selve inngrepet. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan bruke sko etter inngrepet, og ta derfor med en åpen sandal eller romslig sokk.

 

Holdbarheten av resultatet

Du må være oppmerksom på at tilbakefallsfrekvensen på denne tilstanden er relativt høy. Du kan eventuelt kontakte fotpleier for videre behandling utover i forløpet. Det kan også være aktuelt å sette på en liten skinne som forhindrer neglen å gro inn på nytt.

 

Forundersøkelse

Du vil få en konsultasjon hos spesialisten på selve operasjonsdagen, forut for inngrepet. Det informeres om selve inngrepet og mulige komplikasjoner.Christian Erichsen

Christian Erichsen

Gastrokirurg

Bergen

Tore Tholfsen

Tore Tholfsen

Gastrokirurg

Stavanger

Bjørn Østby

Generell kirurg

Oslo

Trond Dyngeland

Trond Dyngeland

Generell kirurg

Oslo

Frode Aasgaard

Karkirurg

Trondheim


Fjerne føflekk

Fjerne føflekk

Hudlegen gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden. Deretter foretas en sjekk fra topp til tå ved hjelp av dermatoskop, det vil si et spesielt forstørrelsesglass med sterk lampe inni.

Lær mer her >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top