Skip to Content

Analfissur

Analfissur er sprekkdannelse i huden rundt endetarmsåpningen, som kan gjøre tømming av tarmen svært smertefull. Ofte vil tilstanden bedres spontant etter seks uker, men hos noen er tilstanden tilbakevendende/kronisk, og vil kreve behandling.

Analfissur kan f.eks være forårsaket av hard avføring/forstoppelse eller analt samleie, men ofte finner man ingen åpenbar årsak til tilstanden. For å få stilt diagnosen vil legen inspisere det infiserte området og se etter de typiske symptomene; friskt blod utenpå avføringen, væsking, kløe og lokal hevelse. For mange vil kostendringer og lokal behandling med kremer/salver være tilstrekkelig, det er også en del som har effekt av injeksjonsbehandling med botulinumtoksin. Hvis situasjonen ikke bedres av dette, kan det bli aktuelt med kirurgisk behandling.

Vi på Aleris kan hjelpe deg å bli kvitt problemet, ta kontakt for konsultasjon!Christian Erichsen

Christian Erichsen

Gastrokirurg

Bergen

Tore Tholfsen

Tore Tholfsen

Gastrokirurg

Stavanger

Bjørn Østby

Generell kirurg

Oslo

Trond Dyngeland

Trond Dyngeland

Generell kirurg

Oslo

Frode Aasgaard

Karkirurg

Trondheim


Fjerne føflekk

Fjerne føflekk

Hudlegen gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden. Deretter foretas en sjekk fra topp til tå ved hjelp av dermatoskop, det vil si et spesielt forstørrelsesglass med sterk lampe inni.

Lær mer her >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top