Skip to Content

Steambehandling åreknuter

Hos Aleris tilbyr vi fjerning av åreknuter med steambehandling. Dette er en meget skånsom behandling som utføres i lokalbedøvelse, og du kan ha et normalt aktivitetsnivå etter kun få dager.

Steambehandling (Steam-ablasjon eller ”Steam Vein Sclerosis”) er en teknikk hvor en åre med feilfunksjon lukkes innenifra, altså tettes igjen, ved hjelp av varmen som frigis når damp blir til vann igjen.

Hvem er egnet?

Steam-behandling er egnet for deg som har vedvarende plager pga. svikt i de store samlevenene Vena Saphena magna (innsiden av legg og lår) og/eller Vena Saphena prava (baksiden av leggen). Retur av blod fra benet blir mer effektiv når årer med feilfunksjon stenges, og sirkulasjonen blir bedre. Inngrepet lindrer tyngdefølelse, spreng og hevelse i beina.

Operasjonen

Inngrepet utføres med steam (damp), gjennom en liten stikkåpning i huden noen centimeter nedenfor lysken. Dampkateteret plasseres på rett sted ved bruk av ultralyd. Åren lukkes /klebes igjen fra innsiden med varme. Inngrepet utføres i lokalbedøvelse, - det vil si at du er våken under selve inngrepet. Operasjonen varer i 20- 30 minutter. Det er som oftest ikke behov for sykmelding.

Åreknutene kan komme tilbake

 


Åreknuter har et arvelig og individuelt svært variabelt forløp. Denne disposisjonen opphører ikke etter behandling. Nye åreknuter kan utvikle seg. Målet med behandlingen er både bedring av symptomene, et kosmetisk godt resultat og å hindre utvikling av nye åreknuter i størst mulig grad.

Jeg ønsker time hos karkirurg


Finn din nærmeste avdeling

Aleris Sykehus Colosseum-Nobel

Sørkedalsveien 10 B
0369 Oslo

Tlf. 23 19 50 50

Aleris Sykehus Drammen

Albumsgate 9
3016 Drammen

Tlf. 32 21 11 00

Aleris Sykehus Colosseum Stavanger

Lagårdsveien 91, 2. etg.
4010 Stavanger

Tlf. 51 91 19 60

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

Innherredsveien 7D, 3.etg.
Inngang fra Kirkegata
7014 Trondheim

Tlf. Sykehus 73 87 20 00

Tlf. Røntgen 22 43 43 43


Alfred Arvesen Karkirurg

Oslo

Les mer
Rune Eggum Karkirurg

Drammen

Les mer
Gudmundur Danielsson Karkirurg

Stavanger

Les mer


Åreknutebehandling

Skånsomme og effektive metoder

Åreknuter er utvidede og slyngende blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Aleris kan fjerne åreknuter med skånsomme metoder.

Laseroperasjon av åreknuter

Smertefri behandling

Vi kan tilby en rask og smertefri behandling med laser, der det er kort rekonvalesenstid.

Back to top