Slik får du tilgang til dine røntgenbilder

Fra 18. mars er denne tjenesten tilgjengelig ved vår avdeling i Tromsø, Trondheim, Sarpsborg, Agder og Porsgrunn.

Online tilgang

Hos Aleris har du mulighet til å se bildene fra dine radiologiske undersøkelser online på en en trygg og brukervennlig portal. Du kan også gi tilgang til henviser eller annen behandler.

Hvor ligger bildene?

For å få tilgang til dine bilder, logg på med BankID via denne linken: images.aleris.no. Bildene er tilgjengelige i ett år etter undersøkelsesdato.

Dette er en web-basert tjeneste som erstatter CD. Tjenesten gjør det mulig for deg å se bildene på PC, mobil og nettbrett, samt laste dem ned til PC. Henvisere kan se bildene via egen konto.

Kun kr 100,-

Du betaler kr. 100,- pr. røntgenhenvisning for digital tilgang til dine bilder. Er det flere undersøkelser på samme henvisning er alle disse inkludert, så lenge de er tatt innenfor syv dager, eller har samme henvisningsnummer.

Når får jeg svar/beskrivelse av bildene?

Bildene vil være tilgjengelige for deg rett etter undersøkelsen, med unntak av for enkelte spesialiserte undersøkelser. Radiologens beskrivelse av bildene blir tilgjengelig fem dager etter at svarrapporten er sendt til henviser.

Dele bildene

Du kan dele dine bilder med lege eller annen spesialist. Din henviser vil motta bildene automatisk dersom vedkommende har konto. Om du ønsker å dele bildene med annet medisinsk personell som har konto, bruker de delingskoden du fikk i SMS. Dersom de ikke har konto kan de logge seg inn med din innloggingsinformasjon. (Du må da være fysisk tilstede).

Gamle bilder

For å få tilgang til undersøkelser tatt før 01.04.2019 eller som er mer enn ett år gamle, ta kontakt med vårt kundesenter tlf: 22434343.

Lurer du på noe?

Dersom du lurer på noe i forbindelse med undersøkelsen, ber vi deg ta kontakt med henviser eller fastlege.

Generelle spørsmål kan rettes til vårt kundesenter tlf: 22 43 43 43.

Trenger du teknisk hjelp til portalen, ta kontakt med Arcid kundestøtte, tlf: 99 26 10 00 eller e-post: support@arcid.no