Skip to Content

Utredning osteoporose

Ønsker du utredning for osteoporose, men mangler henvisning? Med denne pakken får du undersøkelse hos allmennlege og bentetthetsmåling i et pakkeforløp.

Pakkeforløp utredning og bentetthetsundersøkelse

Når du bestiller denne pakken får du én pris for legeundersøkelse og bentetthetsmåling. Det vil si at du i første omgang vil få en undersøkelse og samtale med en av våre dyktige allmennleger på Aleris Frogner. Ved mistanke om beinskjørhet eller tynt skjellet settes det opp en henvisning til bentetthetsmåling. Bentetthetsmålingen vil foregå på vår røntgenavdeling Oslo City.

 

Når svaret kommer vil allmennlegen ringe deg direkte. Har det blitt påvist beinskjørhet og det kreves behandling eller tiltak, vil du bli kalt inn til time hos allmennlegen på Frogner. Obs: Behandling og tiltak kommer i tillegg til pakkeprisen.

En bentetthetsmåling kan gjentas med noen års mellomrom for å sjekke utviklingen av tilstanden og om behandlingen virker. Avhengig av behandling, kan du bli bedt om å ta undersøkelsen oftere.

 

Hva er ostoperose?

Osteoporose, beinskjørhet er når knoklene er så svake at de ikke tåler dagligdagse belastninger og enkle fall. Som oftest vil du ikke merke noe til beinskjørhet før du eventuelt får et brudd, men hos personer med beinskjørhet skal det mye mindre påkjenninger til før bein brekker. Les mer om beinskjørhet her 

 

Hele pakkeprisen betales ved første konsultasjon på sykehuset.

Pakkepris:   2490,-


Her får du utført denne tjenesten


Radiolog hos Aleris

Offentlig avtale innen radiologi

Vi har refusjonsavtale med det offentlige på en rekke undersøkelser. Det betyr at du kan bestille time hos oss, og kun betale vanlig offentlig egenandel på 250 kr. Henvisninger blir alltid vurdert ut ifra medisinsk alvorlighetsgrad og kliniske opplysninger fra din lege.

Oversikt over ventetider på offentlige timer >

Benskjørhet

Benskjørhet

Definisjonen på benskjørhet (osteoporose) er når knoklene er så svake at de ikke tåler dagligdagse belastninger og enkle fall. Som oftest vil du ikke merke noe til beinskjørhet før du eventuelt får et brudd, men hos personer med beinskjørhet skal det mye mindre påkjenninger til før bein brekker.

Les mer >


Back to top