Skip to Content

Utredning osteoporose

Ønsker du utredning for osteoporose, men mangler henvisning? Med denne pakken får du undersøkelse hos allmennlege og bentetthetsmåling i et pakkeforløp.

Pakkeforløp utredning og bentetthetsundersøkelse

Når du bestiller denne pakken får du én pris for legeundersøkelse og bentetthetsmåling. Det vil si at du i første omgang vil få en undersøkelse og samtale med en av våre dyktige allmennleger. Ved mistanke om beinskjørhet eller tynt skjelett settes det opp en henvisning til bentetthetsmåling. Bentetthetsmålingen vil foregå på en av Aleris sine røntgenavdelinger.

 

Dette pakkeforløpet kan bestilles på 

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner og  Aleris Røntgen Oslo City

Aleris Medisinske Senter Strømmen og Aleris Røntgen Lillestrøm

Aleris Sykehus Marken Bergen og Aleris Røntgen Bergen

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim

 

Når svaret kommer vil allmennlegen ringe deg direkte. Har det blitt påvist beinskjørhet og det kreves behandling eller tiltak, vil du bli kalt inn til time hos allmennlege. Obs: Behandling og tiltak kommer i tillegg til pakkeprisen.

En bentetthetsmåling kan gjentas med noen års mellomrom for å sjekke utviklingen av tilstanden og om behandlingen virker. Avhengig av behandling, kan du bli bedt om å ta undersøkelsen oftere.

 

Hva er osteoperose?

Osteoporose, beinskjørhet er når knoklene er så svake at de ikke tåler dagligdagse belastninger og enkle fall. Som oftest vil du ikke merke noe til beinskjørhet før du eventuelt får et brudd, men hos personer med beinskjørhet skal det mye mindre påkjenninger til før bein brekker. Les mer om beinskjørhet her 

 

Hele pakkeprisen betales ved første konsultasjon på sykehuset.

Pakkepris:   2490,-Radiolog hos Aleris

Offentlig avtale innen radiologi

Vi har refusjonsavtale med det offentlige på en rekke undersøkelser. Det betyr at du kan bestille time hos oss, og kun betale vanlig offentlig egenandel på 250 kr. Henvisninger blir alltid vurdert ut ifra medisinsk alvorlighetsgrad og kliniske opplysninger fra din lege.

Oversikt over ventetider på offentlige timer >

Prosessen hos Aleris Røntgen

Nyttig informasjon for deg som skal til røntgen

Strålevernsforskriften krever henvisning for alle radiologiske undersøkelser. Denne får du fra din lege eller annen henviser (kiropraktor eller manuellterapeut). Du får enten med deg en henvisning på papir med beskjed om å bestille time, eller så sender legen henvisningen elektronisk.

Les mer >

Resepsjonen hos Aleris Røntgen

Fullmaktskjema

Trenger du kopi av røntgenbildene dine, men har ikke anledning til å hente dem selv?

Les mer >

Er du i risikosonen for benskjørhet?

Er du i risikosonen for benskjørhet?

Aleris samarbeider nå med Boneprox, som analyserer bentettheten på bakgrunn av et digitalt tannrøntgenbilde.

Les mer >

Spørsmål og svar fra Aleris Røntgen

Spørsmål og svar om røntgen

15 spørsmål som ofte blir stilt av våre pasienter.

Les mer >

Forberedelser til Aleris Røntgen

Forberedelser

Visse radiologiske undersøkelser krever spesielle forberedelser. Dette vil du få beskjed om dette når du bestiller time, og i ditt innkallingsbrev.

Les mer >


Back to top