Overarmsplastikk

Operasjon for å fjerne løs og hengende hud på overarmene har blitt stadig mer etterspurt. Kanskje fordi at man ikke får slanket eller trimmet bort hengende hud. Er man plaget av løs og hengende hud på armene, er plastikkirurgi den eneste måten å bli kvitt den.

Overarmsplastikk er et inngrep som egner seg for personer som har mye løs hud på armene. Ofte oppstår den løse huden i forbindelse med et større vekttap, men man kan også ha mye løs hud på armene uten å først ha gjennomgått store svingninger i vekt.

Mye løs hud på armene kan være forbundet med plager som strekker seg langt forbi det kosmetiske. Hud som gnisser mot hud kan forårsake hudirritasjoner og sår som gjør vondt i og rundt armhulen. Mange opplever tyngdefornemmelse i armene og det kan være vanskelig å finne klær som passer. Ved fysisk aktivitet kan løs hud på armene skape en klaskende eller klikkende lyd som for mange oppleves sjenerende.  

Det er viktig å være klar over at overarmsplastikk etterlater et relativt stort arr, og selv om snittet er aldri så godt plassert og arret heles pent med tiden så er det allikevel et arr som noen ganger kan være vanskelig å skjule. Derfor er ikke dette et inngrep vi anbefaler til personer med bare litt overflødig hud på armene. Man skal ha et relativt stort omfang av overflødig hud hvis fordelene av et inngrep skal veie opp for arret som inngrepet etterlater. Men har man fysiske plager og opplever at man blir hemmet i hverdagen eller ved fysisk aktivitet av for mye løs hud på armene kan overarmsplastikk være en god løsning.

Ved en overarmsplastikk legger kirurgen et snitt langsmed armen, enten på undersiden av armen eller på innsiden av armen. Overskuddshud blir fjernet fra albuen og helt til armhulen. Det blir sydd i to lag med sting som er selvoppløselige. Selve operasjonen tar omtrent 1,5 time og foregår i full narkose.

Pasienter som har gjennomgått slankeoperasjon må vente to år etter vektoperasjonen før man kan gjøre en overarmsplastikk.

Omkring 1700 pasienter fjerner overflødig hud hos Aleris i året. Vi tilbyr overarmsplastikk ved sykehusene våre i Oslo, Drammen, Lillesand, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø.