"De fleste ønsker seg et helt normalt utseende"

couple_walking_806x407px.jpg

Plastikkirurgi kan innebære alt fra silikoninnlegg, til mer omfattende operasjoner som rekonstruksjoner etter brystkreft eller brannskade.

Til Aleris kommer mange for å få utført inngrep som kan virke små – men som har stor betydning for livskvaliteten og hverdagen deres.

Plastikkirurg Margareth Bruheim hos Aleris opplever at de som kommer til henne bare ønsker seg et helt vanlig utseende. De vanligste inngrepene er fettsuging, brystkirurgi og fjerning av løs hud.

For sin egen del

Margareth Bruheim mener det er et viktig poeng at de som velger å benytte seg av plastikkirurgi gjør det for sin egen del.

– Plastikkirurgi vil aldri være noe alle har behov for, men enhver bør stå fritt til å benytte seg av plastikkirurgi. Samtidig har vi som kirurger et viktig ansvar når det gjelder å bedømme pasientens behov. Dersom vi føler det ikke finnes gode grunner til at pasienten skal gjennomgå operasjonen, fraråder vi vedkommende dette i konsultasjonen.

Folk har ulike grunner til å oppsøke plastikkirurg. Noen hemmes av komplekser, noen føler at alderen synes mer enn den føles, og noen drømmer om et bedre utseende.

– Det er fint å kunne hjelpe mennesker til en bedre hverdag. Vi får mange og gode tilbakemeldinger fra fornøyde pasienter, avslutter Bruheim.