Møt plastikkirurg Kenneth Chiu - i de beste hender

Dr Kenneth Chiu viser et brennende engasjement for faget – og for møtet med pasienten. -Hos meg kan pasientene forvente å bli tatt på alvor, sier han med tillitsvekkende ro og varme.

Dr Kenneth Chiu tar meg i mot på sitt kontor på Aleris Sykehus Frogner. Han er spesialist i plastikkirurgi og har bred erfaring. Før han begynte hos Aleris har han jobbet som kirurg i flere år ved Sykehuset Telemark i Skien og på Rikshospitalet. 

Tar pasienten på alvor

På skrivebordet ligger det brystimplantater, pent sortert etter størrelse. Han demonstrerer de ulike prøveprotesene som pasientene får se på når de vurderer brystoperasjon. Pasientene kan legge protesene inn i sin BH for å få et inntrykk av hvordan det vil se ut med forskjellige størrelser. Det er viktig at vi hjelper pasientene med å ta valg som de blir fornøyd med og som er medisinsk sett riktig å gjøre. Kirurgen er opptatt av å ta pasienten på alvor og samtidig bidra til at de har realistiske forventninger til inngrepet. Mange av pasientene som kommer til dr Chiu ønsker en brystoperasjon av forskjellige årsaker, enten rent estetisk eller av mer medisinske grunner. Det kan være brystreduksjoner så vel som brystforstørrelser, enten med implantater eller med eget fett.

Engasjement for kirurgifaget

Dr Chiu snakker rolig og lavt, men med et tydelig engasjement for pasienten - og for faget. Jeg spør om ulike kirurgiske teknikker, og han griper anledningen begjærlig til å fortelle om faget plastikkirurgi og de ulike operasjonene han gjør på Aleris. I tillegg til brystoperasjoner, utfører han bukplastikk, fettsuging, ansiktsløft, øyelokkoperasjoner, neseoperasjoner  og operasjon av overflødig hud på lår og overarm. Korreksjoner i ansiktet gjør han også. -I mitt fag er det viktig hele tiden å oppdatere seg på nye teknikker og følge med på det som skjer i de internasjonale fagmiljøene, forteller han.

Grundig og ydmyk

På sykehuset ryktes det at han er et petimeter. Han utfører sitt arbeid svært grundig – og er nøye med hvert eneste sting. På operasjonssalen skryter de av han. Når jeg forteller han det, svarer han: Det viktigste er at pasienten er fornøyd.

Dr. Chius 5 råd til deg som vurderer plastikkirurgi

  1. Tenk deg grundig om, og be om en konsultasjon med plastikkirurg. Bruk muligheten godt – og spør om alt du lurer på!
  2. Sjekk sykehusets renommé. Besøk hjemmesiden, og forsikre deg om at det er et seriøst sykehus.
  3. Velg en kirurg med erfaring og som gir deg oppriktige råd.
  4. Be om informasjon om hvilken oppfølging som gis pasientene etter operasjonen
  5. Er du i tvil om du skal få utført en operasjon etter dette ? Vent – og tenk litt til eller be om mer informasjon.

Kort om kirurgen:

Kenneth Chiu (f.1978) er utdannet ved Universitetet i Oslo og har jobbet som plastikkirurg på sykehuset i Telemark og på Rikshospitalet før han begynte hos Aleris. Han er godkjent spesialist i plastikkirurgi og har hatt hovedfokus og interesse for hode-hals-rekonstruksjon, brystrekonstruksjon, mikrokirurgisk rekonstruksjon og fett-transplantasjon. Dr. Chiu har også vist engasjement og interesse for global medisin og har vært på frivillige oppdrag i Tanzania og på Filippinene. Han har erfaring med undervisning av lege- og sykepleierstudenter og har noen internasjonale og nasjonale publikasjoner.

Ønsker du en uforpliktende konsultasjon hos Kenneth Chiu? Kontakt Aleris Colosseum-Nobel på 23 19 50 50. 

Tekst: Anita Tunold, Aleris