Fettsuging er ikke en slankemetode

Fettsuging egner seg best for figurforming av normalvektige, ved at en fjerner usymmetriske fettansamlinger som er vanskelige å slanke bort.

Fettsuging må ikke forveksles med slankeoperasjon. Slankeoperasjon er et tilbud for svært overvektige pasienter som ønsker hjelp til å gå ned i vekt. Fettsuging er for personer som gjerne er slanke, men som har lokale fettansamlinger det er vanskelig å bli kvitt til tross for trening og riktig kosthold, påpeker Marit Nordskar, plastikkirurg hos Aleris i Oslo.

Er du aktuell for slankeoperasjon?  

Prøv vår BMI-kalkulator.

- Fettsuging kan være en god metode for å fjerne lokale fettansamlinger hos normalvektige på områder av kroppen som er vanskelig eller umulig å slanke bort. Slike områder kan være lår og knær, legger, hofter/flanker, mage, dobbelthake og bryster hos menn, sier Nordskar.

Fettsuging er som regel en relativt liten operasjon som utføres i lokalbedøvelse. 

Fettsuging i kombinasjon med andre inngrep

Hvis man har løs og slapp hud, for eksempel på magen, vil en fettsuging dessverre ikke stramme opp huden.

– Da må man eventuelt gjøre oppstrammende inngrep i tillegg, opplyser Nordskar. Fettsuging av hofter og bukplastikk er en vanlig kombinasjon. 

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett (fettransplantasjon) er det nyeste innen brystforstørrelse. Metoden innebærer at man fettsuger en del av kroppen hvor det finnes ekstra fett, slik som på mage, rumpe eller lår, for deretter å sprøyte dette fettet inn i brystene.

Økning av menn

– En økende andel av de som ønsker fettsuging er eldre kvinner som alltid har vært slanke, men som med alderen merker at det legger seg fett som er vanskelig å bli kvitt spesielt på mage og hofter. Vi ser også en økning av menn som ønsker å fjerne fettansamlinger på bryst, avslutter Nordskar. Les mer om plastisk kirurgi for menn.