Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

1008x560kenneth_og_margareth.jpg

Transplantasjon av eget fett er noe som blir mer og mer etterspurt. Her kan vi bruke kroppseget vev til å forme, fremheve og forsterke ulike deler av ansiktet. Behandlingen er et meget godt supplement til kirurgi, for at du som pasient skal få det beste resultatet.

To av våre meget erfarne plastikkirurger, dr Margareth Bruheim og dr Kenneth Chiu, var nylig i Belgia for å oppdatere seg på det nyeste innenfor fettransplantasjon til ansiktet.

- Fettransplantasjon er et fantastisk verktøy når vi arbeider med kirurgi i ansiktet. Vi bruker ofte fettransplantasjon i kombinasjon med andre inngrep som for eksempel neseoperasjon, ansiktsløft eller panneløft, for å få et balansert og naturlig resultat, forteller plastikkirurg Kenneth Chiu, som er plastikkirurg ved Aleris Colosseum-Nobel i Oslo. Han opererer mange neser, og da kan fettransplantasjon være aktuelt som et supplement til neseoperasjonen. Fettransplantasjon kan også brukes i forbindelse med øyelokkoperasjoner.

- Mange som synes at nesen er for stor kan for eksempel også ha en mindre markert hake. Når vi transplanterer fett til haken kan vi balansere ansiktet, uten å gjøre store forandringer på nesen. Ofte er det ikke mye som skal til, forklarer han. Dette blir grundig analysert når under konsultasjonen.

Hans kollega Margareth Bruheim er plastikkirurg ved Aleris Colosseum-Nobel og Aleris Drammen. Hun har jobbet mye med injeksjoner i ansiktet, og har lang erfaring med tradisjonelle fillere og toksiner.

- Injeksjoner med fett kan brukes på tilsvarende måte som fillere med hyaluronsyre: Forskjellen er at fetttransplantasjon gir et varig resultat, forklarer hun. - Mange som kommer til oss er opptatt av at det skal se og føles naturlig ut, og her jobber vi altså kun med kroppens eget vev. Det kan være en markering av haken, eller forbedring av leppenes proporsjoner. Vi kan gjenskape tapt volum i ansiktet, fylle ut rynker i lepper eller søkk under øynene. Det er oftest bare lite som skal til for en meget god effekt.

- Når vi høster fett fra kroppen som skal brukes til ansiktet bruker vi en veldig tynn kanyle, forteller dr Bruheim. – Vi bruker dessuten ulike teknikker avhengig av hva vi skal bruke fettet til, fortsetter hun. Dette kalles mikroinjeksjoner.

- Vi kan også bruke fettinjeksjoner til hudforbedring. Dette kalles for nanoinjeksjoner, og da behandles fettvevet på en spesiell måte før det injiseres i huden. Behandlingen kan gi forbedret hudkvalitet og effekten kan sammenlignes med en såkalt skinbooster-behandling, forklarer dr Chiu.

- Begge disse teknikkene er gode supplement til annen ansiktskirurgi, som for eksempel ansiktsløft, panneløft, operasjon av øyelokk eller neseplastikk. Det er avanserte teknikker, og det er det som danner prikken over i'en, sier dr Bruheim.

Behandlingen tilpasses hver kunde individuelt avhengig av ønsker og behov.

Vil du vite mer om mulighetene med fettransplantasjon til ansikt? Ta kontakt med Aleris Colosseum-Nobel på 23 19 50 50, eller Aleris Drammen på 32 21 11 00