- Øyelokkoperasjonen gjør at jeg ser 10 år yngre ut!

Inger Eriksen (63) var lei av å se trøtt og sliten ut. Hun ville ikke nølt med å gå til Hilde Bugge hos Aleris Frogner igjen.

– Jeg så mye eldre ut enn jeg er. Det var det første jeg så i speilet om morgenen – de tunge øyelokkene og posene under øyene. Jeg sluttet helt å sminke meg. Det var ikke noe poeng, forteller Inger.

Poser og løs hud over og under øynene kommer med alderen, og skyldes at huden blir mindre elastisk. For noen går det utover synet, eller det fører til hodepine. Ved en øyelokkoperasjon fjernes overflødig hud og eventuelt overflødig fettvev.

– Hadde øyelokkene vært 2-3 millimeter lenger ned mot øyet ville jeg fått operasjonen dekket av det offentlige. Men jeg hadde bestemt meg for å fikse problemet, og orket ikke vente lenger på en eventuell operasjon om noen år, forteller hun.

– Det var innmari deilig å ikke måtte vente noe lenger

Inger bestemte seg og tok kontakt med Aleris. Jeg har hørt mye positivt om sykehuset, og både mannen min og jeg har vært der før med andre problemer, sier hun.

Inger møtte opp på en konsultasjon hos dr Hilde Bugge ved avdeling Frogner. Dr Bugge har lang erfaring med både kosmetisk og medisinsk plastikkirurgi, og er spesialist og fagansvarlig innenfor samme felt hos Aleris. Hun utfører ca 500 store inngrep i året.

- Jeg ville prioritere å ta de øvre øyelokkene først, fordi det var disse jeg skjemtes mest over. Så kunne jeg heller ta de nedre senere.

Dr Bugge foreslo imidlertid at hun kunne ta begge deler på en gang, fordi det ville gi det absolutt beste resultatet. Da ville hun også slippe unna med én operasjon i stedet for to.

Inger takket ja, og to-tre uker senere møtte hun opp på Aleris Frogner, klar for operasjon.

– Det var innmari deilig å ikke måtte vente noe lenger. Jeg var så innstilt på å opereres, og gledet meg til det skulle skje.

Inger hadde med seg mannen sin på operasjonsdagen.

– Mannen min var bekymret for meg med tanke på narkosen, og da var det godt at Hilde Bugge betrygget oss. Hun var så rolig og hyggelig, og vi fikk begge tillit til henne med en gang, sier hun.

Inger hadde god tid på sykehuset på grunn av en misforståelse rundt fasten før narkosen. Hun hadde spist frokost, og regelen er at man ikke skal spise noe seks timer før operasjonen. Hun rakk dermed å bli godt kjent med sykehuset i løpet av ventetiden.

– Aleris Frogner har en annen atmosfære enn andre sykehus. Det er ikke så «sterilt» og kaldt, men koselig og pent innredet. Så det gjorde meg egentlig ikke så mye at jeg måtte vente, forteller hun.

Hun var glad for at hun fikk operere samme dag, selv om den ble litt utsatt.

Trygg og ivaretatt

Etter operasjonen ble Inger kjørt over til oppvåkningsavdelingen. Her blir pasientene observert av sykepleiere frem til de er våkne og seg selv igjen. En øyelokkoperasjon utføres dagkirurgisk – det vil si at du får dra hjem samme dag – og tar rundt 45 minutter.

– Jeg våknet fra operasjonen av at Hilde snakket til meg. Jeg husker ikke noe av operasjonen, men inntrykket mitt var at det hadde gått veldig fint. Jeg følte meg trygg og ivaretatt gjennom hele oppholdet på sykehuset, sier hun.

Et par timer senere fikk Inger og mannen dra hjem. Inger fikk med seg en kjølemaske til å legge over øynene, og smertestillende var allerede kjøpt inn.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det var vondt den første tiden. Det gikk en del smertestillende, og jeg klarte heller ikke se på TV eller lese. Kjølemasken hjalp, forteller hun.

Det er viktig å holde seg i ro de første dagene. Ifølge Inger var ikke det noe problem.

– Jeg var både gul og blå i fjeset, og hadde helst ikke lyst til å bevege meg ute mens det var lyst. Da vi hadde barnebarna på besøk gikk jeg med solbriller inne, så de ikke skulle bli redde, sier Inger og ler.

Inger sier at hun følte seg godt forberedt på smertene og at det ikke ville være så pent i starten. Dessverre var hun uheldig å få øyekatarr oppi det hele, og slet litt mer enn det som er vanlig etter denne operasjonen.

– Jeg ble oppringt av Hilde Bugge dagen etter operasjonen, og har fått god oppfølging hele veien. Da jeg fikk øyekatarr skjønte jeg at dette ikke var en normal reaksjon, og ringte sykehuset. Da fikk jeg resept på øyedråper, og fikk fort bukt med problemet.

– Jeg har begynt å sminke meg igjen

I dag er Inger veldig glad for at hun gikk til Aleris. Hun ville ikke nølt med å gjøre det samme igjen, selv om hun tviler på at det blir nødvendig, og anbefaler andre med tunge øyelokk å gjøre det samme.

– Dr Bugge fortalte meg at noen må inn for et nytt inngrep etter rundt ti år, men slik jeg ser ut nå tror jeg ikke det vil være nødvendig. Det er så grundig og pent gjort, og posene er helt borte, sier Inger og fortsetter:

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet – jeg ser ti år yngre ut. Dr Bugge sa det samme da hun så meg igjen etter operasjonen. Det er så fint å ikke se posene når jeg ser meg i speilet, og jeg har begynt med sminke igjen! avslutter hun.

Her kan du lese mer om øyelokkoperasjoner.

Vurderer du en øyelokkoperasjon? 

Full ut kontaktskjemaet nedenfor så tar vi kontakt for en uforpliktende konsultasjon. 

Jeg ønsker konsultasjon!