Nytt liv etter brystreduksjon

Jeg vil bare takke så mye for mine nye bryst etter brystreduksjon-operasjonen hos dere. Jeg er blitt en eldre dame, som hele livet har vært "brydd" over mine store bryst.

14 år gammel hadde jeg fått en voksen kropp. "Skjønner ikke hvor du har fått de store brystene fra", sa min mor. Hun regnet ikke med at jeg kunne ligne min farmor. "At du ikke skammer deg over de store brystene", sa min 2 år yngre bror. Egentlig var de ikke kjempestore, men sammenlignet med jevnaldrende jenter i den vesle bygda, var de det. Jeg bodde like ved verdens flotteste badestrand, men fant alltid gode unnskyldninger for ikke å bade og har siden slitt med dårlig forhold til min egen kropp. I ungdommen fikk jeg jo mange positive kommentarer, men de virket ikke særlig oppløftende på min selvfølelse. 

Jeg giftet meg med en positiv mann og fikk gode år med heim og familie, men tanken på reduksjon var der hele tiden. Store groper på skuldrene, svetteutslett under brystene, kjoler som enten var altfor vide over hoftene, eller strammet håpløst over bysten. Og så formaningen til meg selv hver dag: "husk å gå rett i ryggen." Smertene i nakke og rygg kurerte min mann med massasje, så jeg brukte ikke fysioterapeaut. Hovedsykehuset ville ikke vurdere operasjon en gang, så jeg var i ferd med å bøye hodet og si: ja, ja, slik ble det! Men så sa min fastlege, som så alle plagene og strevet jeg hadde: "Dette har du rett på, og jeg skjønner det betyr veldig mye for deg å bli hørt."

Så fikk jeg brev fra Aleris for konsultasjon. Jeg var veldig spent: var der "mye nok" til å få operasjon uten stor egenkostnad? Og jeg ble hoppende glad: dette skulle gå fint! Og det gikk veldig fint. Nå kan jeg se på min egen kropp i speilet og like den. Jeg må bare beundre den dyktige kirurgen som har klart å forme og sy sammen med usynlige sting. Uten ekstrakostnader har jeg fått bryst som passer til mine forholdsvis tynne ben og armer. Igjen: Mange tusen takk! Jeg er kjempefornøyd og veldig glad!

Hilsen en eldre dame som føler hun har fått et nytt liv.