Mona var plaget med migrene: Ble bedre av endoskopisk panneløft

Mona var plaget med mye migrene over lang tid. Siden hun var tung over øyenbrynene brukte hun mye krefter på å holde øyenbrynene oppe med hjelp av ansiktsmuskulaturen. Dette var en bidragende årsak til den plagsomme migrenen, og en av grunnene til at hun bestemte seg for å få utført et panneløft.

– Jeg ble veldig godt ivaretatt på Aleris Colosseum-Nobel. Det er kjempehyggelige mennesker som jobber der! Kirurgen som opererte meg, dr Kenneth Chiu, var veldig dyktig og meget behagelig, forteller hun.

– Og så er det nesten rart hvor godt skjult arrene egentlig er, legger hun til. – Jeg hadde et lite blåmerke først, men ellers har man ikke sett noe av det. Punktene i hodebunn ser man ikke i det hele tatt!

Fordeler med endoskopisk panneløft

Endoskopisk panneløft betyr at kirurgen bruker kikkhullsteknikk for løft av pannen. Dette gjør at arrene blir mindre synlig enn ved et tradisjonelt panneløft, nettopp fordi det kun gir små arr i den hårete delen av hodet. 

Et panneløft egner seg for deg som har tunge, hengende øyenbryn. Inngrepet tar sikte på å heve øyenbrynene og fjerne rynkene i pannen som ofte kan gi et strengt uttrykk. Et panneløft bevarer mimikken i ansiktet slik at fortsatt vil kunne bevege musklene i pannen.

I Monas tilfelle var de tunge, hengende øyenbrynene en bidragende årsak til hennes plagsomme migrene. Ved å løfte pannen blir det mulig for muskulaturen til å slappe mer av, istedet til stadig å være anspent for å holde øyenbrynene oppe. 

Les mer om panneløft her.

Kenneth Chiu er spesialist i plastisk kirurgi ved Aleris Colosseum-Nobel. For time hos dr Chiu, ring 23 19 50 50.