Maren (38)* fikk utført brystløft hos Aleris

Etter å ha vært plaget med tunge og slappe bryster i en årrekke, fikk Maren omsider bukt med problemet da hun fikk utført et brystløft hos Aleris Frogner.

– Jeg hadde gått og tenkt på å ta et brystløft i flere år. Det at jeg nå endelig har fått gjort det, gjør meg veldig glad, forteller Maren.

Etter to graviditeter og noen runder med opp- og nedgang i vekt, slet hun med tunge og slappe bryster. Det var vanskelig å finne bh-er som passet, og selv da hun gjorde det var brystene til bry.

– Hver gang jeg bøyde meg ned, ramlet brystene ut, og jeg var nødt til å gå med en stram singlet utenpå bh-en. Jeg prøvde å være flink til å trene, men det gjorde ikke noe utslag på brystene, sier hun.

Mange kvinner opplever forandring i brystene etter graviditet, amming, vekttap eller aldersforandringer i huden. Et brystløft er en kirurgisk måte å løfte og omforme brystet på, og egner seg godt dersom du har hengende bryster og et ønske om et løft og en rundere fasong.

– Ville gjøre det et sted jeg visste at det var bra

Lenge hadde det imidlertid blitt med tanken for Maren.

– Jeg er veldig pysete, og synes tanken på en operasjon var skummel. I tillegg koster det jo en del penger. Men jeg gjorde litt research og forhørte meg med folk – for hvis jeg skulle gjøre det, ville jeg gjøre det et sted jeg visste at det var bra.

Maren fikk høre om en venninne som hadde fått fjernet silikonimplantatene sine hos en kirurg ved Aleris Frogner i Oslo.

– Hun var utrolig fornøyd, både med resultatet, måten hun hadde blitt tatt imot på og med oppfølgingen i etterkant. Så da bestemte jeg meg for å bestille en konsultasjon hos den samme kirurgen. 

Effektiv og hyggelig prosess

Kirurgen venninnen hadde skrytt sånn av heter Børge Davik, og er spesialist i plastikkirurgi ved Aleris Frogner.

Og fra Maren møtte opp til konsultasjon hos ham, ble det fortgang i prosessen.

Operasjonen ble lagt til én måneds tid etter konsultasjonen – til et tidspunkt som sørget for at den ikke gikk utover Marens jobb, ettersom dette var noe hun var opptatt av.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å booke tid for operasjon med en gang, men det var egentlig deilig at han bare tok tak i det. Børge var veldig hyggelig og beroligende, og jeg ble veldig godt ivaretatt av han og resten av teamet. Så da følte jeg meg sikker på at her måtte det være bra.

Beroligende behandlere

På operasjonsdagen var Maren overraskende rolig.

– Jeg hadde liksom ikke rukket å grue meg noe. Det var først da jeg ankom klinikken at jeg merket at jeg ble stressa – men det forsvant raskt da jeg traff en helt fantastisk anestesilege. Han var så rolig og fin, tok seg tid til å snakke ordentlig med meg, og forklarte hvordan det hele kom til å gå for seg.

Da hun våknet opp fra narkosen, drøyt to timer etter at operasjonen startet, var hun veldig letta og veldig glad.

– Jeg var glad jeg endelig hadde fått gjort det jeg hadde tenkt på så lenge, for at jeg ikke hadde vondt, og fordi jeg følte meg så rolig.

Kom seg raskt

De første dagene etter operasjonen tok Maren det helt med ro hjemme, men under én uke etterpå var hun kvikk nok til å ha hjemmekontor.

– Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle håndtere bandasjen jeg hadde på brystene, og sleit med at sports-bh-en jeg hadde skaffet meg var for liten og gnagde på sårene – så dette kunne jeg ønske at jeg fått litt grundigere informasjon om på forhånd, forteller 38-åringen.

Utover det, er hun godt fornøyd med oppfølgingen hun fikk.

– Jeg ble oppringt av Aleris dagen etter operasjonen, og tok selv kontakt med dem for å få svar på noen spørsmål etter en ukes tid. To uker etterpå dro jeg til etterkontroll og fikk fjernet tapen på arrene. På dette tidspunktet føltes også formen helt normal igjen.

Og i dag, en drøy måned etter operasjonen, har Maren begynt å venne seg til sine «nye» bryster.

– I starten tenkte jeg: «Herregud, er dette virkelig mine pupper?» Men nå har de normalisert seg og jeg føler at de er mine – selv om det fremdeles er uvant at de er så langt oppe, og ikke henger langt der nede.

– Utvilsomt verdt det

Maren er ikke i tvil om at hun er glad for at hun nå har fått gjennomført operasjonen hun hadde tenkt så lenge på – og for at hun gjorde det hos Aleris.

– Jeg er veldig fornøyd og synes utvilsomt det var verdt både operasjon og pengene. Jeg er mer glad i speilbildet mitt nå enn før, og gleder meg til å kjøpe meg nye bh-er og til å kunne gå i de klærne jeg vil.

Hun har allerede anbefalt Aleris til flere.

– Resultatet ser veldig bra ut, og kirurgen, anestesilegen og resten av teamet der var superhyggelige og fikk meg til å føle meg veldig trygg.

Selv om Maren var plaget av tunge og slappe bryster, tror hun ikke at hun ville fått tilbud om en operasjon på det offentliges regning.

– Jeg hadde uansett ikke villet gjøre det offentlig, både med tanke på de lange ventelistene og fordi jeg tenker at de private aktørene gjør det lille ekstra. Jeg følte meg rett og slett mer trygg på at de kom til å gjøre en god jobb.

Aleris utfører brystløft ved flere avdelinger rundt om i landet. Du kan lese mer om operasjonen her.

Vurderer du brystløft?

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt for en uforpliktende konsultasjon. 

Jeg ønsker konsultasjon!

 

*) Av personvernhensyn har vi gitt Maren et fiktivt navn og bilde.