Magen har blitt så fin!

Den største gevinsten med operasjonen er det den gjort for livskvaliteten min: Jeg føler meg vel i kroppen min igjen, og det har jeg ikke gjort på mange år!

"Over en periode på flere år hadde jeg gått mye opp og ned i vekt. Jeg har trent, vært aktiv og virkelig prøvd å stramme opp magen min, men den løse huden fikk jeg ikke gjort noe med uansett hvor hardt jeg prøvde. Jeg ha jo fått barn for mange år siden, og gikk kraftig opp i vekt under svangerskapet. Min «første» mage fikk jeg som følge av dette svangerskapet, men klarte den gangen å komme meg greit ned i vekt igjen, og magen var i det store og det hele borte. Men det varte bare inntil jeg igjen fikk ny vektøkning og gikk ned igjen i vekt, og opp igjen, og ned igjen. Årene gikk og kom, og det samme har kiloene gjort. For tre år siden tok jeg grep og gjennomførte en livsstilsendring og har denne gangen klart å holde på den. Jeg gikk ned 18 kilo, har stabilisert meg med dette minuset og er veldig fornøyd med akkurat det. Men det førte også til stort overskudd av hud på magen, noe som igjen medførte at jeg ikke trivdes så godt likevel. Det var rett og slett ubehagelig for meg, og jeg unnlot både svømmehaller og strender i bikini.

Jeg var hos legen min som mente at omfanget av overskuddshud var så omfattende at jeg ville få dekket bukplastikk av det offentlige. Jeg ventet kjempelenge i kø og da det endelig var min tur å komme til spesialist fikk jeg avslag. Avslaget gjorde fryktelig vondt, og jeg var helt knust og kjempelei meg. Det var et hardt slag, men etter det bestemte jeg meg for å ta operasjonen privat og tok kontakt med Aleris.

Jeg kom til min første konsultasjon på Aleris Sykehus Agder. For meg var dette et veldig godt møte både med kirurgen som opererte meg, dr. Luis Caviglia, og med alle de som jobbet på klinikken. Ansatte som jeg møtte var imøtekommende, hyggelige. De hadde tid til meg helt fra min henvendelse i resepsjonen, og til jeg var ferdig operert og dro hjem. Evnen til å ivareta pasientene på en ordentlig måte preget med andre ord hele sykehuset, noe som fikk meg til å føle meg trygg der. Jeg var av ulike årsaker nervøs før operasjonen, fordi jeg blant annet under tidligere operasjoner hadde strevd med å komme meg etter narkosen. Jeg fortalte om min «frykt» og ble på alle måter både sett, hørt og veldig godt ivaretatt, og operasjonen gikk veldig bra.

Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner etter inngrepet, og nå har det faktisk gått et helt år siden jeg gjorde det. Jeg skvatt litt i begynnelsen da jeg så meg selv i speilet. Det var en enorm forandring, og jeg måttet rett og slett venne meg til min nye mage! Den ble veldig fin, og jeg kan nå kle meg i helt andre bukser og litt trangere overdeler. Jeg går i svømmehaller og i bikini på standen igjen uten et snev av ubehag. Min historie har ikke noe med et ønske om å vise meg frem for andre å gjøre. For meg som godt voksen handlet min beslutning om å ha det godt med meg selv, altså hele min livskvalitet. Det har virkelig vært den største gevinsten med denne operasjonen.

Det er jo en ganske omfattende sak å gå igjennom, med operasjon, narkose og alt hva det er, men jeg har ikke angret et sekund på valget! Det har som sagt bare vært en stor gevinst på alle områder!

Nå ett år etter mitt første møte med Aleris Sykehus Agder hvor jeg fikk utført bukplastikk, har jeg vært innom Aleris på nytt. Dette fordi mitt øyelokk på venstre øye hadde begynt å henge så mye at jeg følte meg hemmet av det, og jeg ønsket å få gjort noe med det. Det var en enkel sak for meg å ta kontakt med Aleris igjen, siden den første opplevelsen jeg hadde der var så bra. I skrivende stund er det to uker siden jeg opererte øyelokkene, og jeg er akkurat like fornøyd med alt denne gangen. Jeg har blitt møtt og ivaretatt på samme gode måte, og jeg har kun godt å si om Aleris og alle som jobber der!"