"Har fått en ny hverdag og treningsiver"

Natur_20.jpg

Da det var årelang ventetid på operasjon ved det offentlige sykehuset hun søkte hos valgte Else-Marie å reise til Aleris Marken i Bergen for å operere bort overflødig hud. Hun er overrasket over hvor enkelt det var å få utført en operasjon i Bergen selv om hun bor i Oslo.

Foto: Bjørn Hytjanstorp 

Grunnen til at jeg ønsket en operasjon var at jeg hadde gått mye ned i vekt, noe som hadde ført til en god del løs hud som hemmet meg veldig under trening. Etter å ha fått henvisning på bukplastikk i retur fra et offentlig sykehus med beskjed om at det var 400 ukers ventetid, fikk jeg beskjed av fastlegen om å prøve å finne sted for operasjon på egenhånd. Valget endte på Aleris Sykehus Marken i Bergen. 

Det var litt rot med kommunikasjonen med sykehuset i starten, sannsynligvis pga ferieavvikling, men mitt første møte med kirurg Marit Nordskar gjorde meg veldig sikker at akkurat hun skulle få operere meg. Man er ganske liten når man går inn for vurdering, men hun fikk meg til å føle trygg og sikker.  Tror jeg strålte som en sol da jeg fikk vite at operasjonen var innvilget, jeg feiret med en kaffe på Espresso House på Storsenteret.  Vil bare nevne at solen skinte like mye som meg den dagen.

Jeg var på konsultasjon i oktober 2015, og gjennomførte bukplastikk i desember 2015. På konsultasjonen i 2015 bestemte jeg og kirurgen oss for at vi også skulle operere ryggen, det gjorde jeg 9. august 2016.

Var egentlig ikke så nervøs for selve operasjonen, men mer for alt etterpå. Dren og bandasjer.  Jeg ble tatt i mot av en sykepleier som fortalte hva som skulle skje. Marit Nordskar kom og snakket litt med meg før hun tegnet på meg, og så kom anestesilegen for å sette inn kanyle i hånden. Ble hentet og fulgt inn på operasjonssalen.   Litt rart å gå inn selv.  Alle som tok i mot meg der (et stort team) var super hyggelige, de kom og håndhilste.

Så husker jeg vel knapt noe mer før jeg våknet på oppvåkningen.  Snakk om å føle seg som ei prinsesse.  Jeg spurte om jeg fikk lov å ligge en time ekstra for det var så hyggelig.  Noe jeg fikk.  Ble kjørt på rom og våknet skrubbsulten.  Måtte ringe på klokken for drenet var bundet til sengen.  Full oppdekking med brødskiver og juice. Kom meg på bena etterhvert og satt i oppholdsrommet til vi ble beordret i seng etter midnatt.

I forbindelse med min operasjon i august opplevde jeg vel akkurat det samme.  Like hyggelig velkomst. Jeg ble så godt i varetatt sist at jeg har ikke egentlig hadde noen nerver før denne andre operasjonen.  Mer nervøs for tannlegen faktisk.  Husker vi pratet om en bok kontra en film og vips så sov jeg.  Våknet opp på oppvåkningen og fikk brødskive og kaffe samt Juice.  Det høres sikkert rart ut, men blir jo som ei lita jente igjen som blir passet veldig godt på og servert mat.  Morgenen etter satt jeg på oppholdsstuen og pratet med sykepleierne som skulle av vakt, en meget hyggelig start på dagen. Var nesten litt trist å måtte si hadet (Går det virkelig ann å savne et sykehus og kirurg tro?) Hun sa i hvertfall på gjensyn så det føltes litt godt. Dere kan tro jeg var et syn på flyet hjem slepende på et dren.  Det var mange blikk.  Turen hjem gikk kjempebra.  Ingen smerter.  Kun tatt 1 tablett fra pilleglasset.

Jeg er veldig fornøyd med magen. Har fått en ny hverdag og treningsiver.  Ryggen er jo nyoperert, men fastlegen sier det ser veldig bra ut og all bandasje er fjernet.  Litt spent på når jeg kan begynne med BH igjen. Etter å ha mistet så mye vekt har mye av ”polstringen” på skuldrene forsvunnet og har faktisk merket at BH stroppene graver seg ned i huden.  Tenkte å høre med fastlegen min om dette er noe jeg få dekket av bryst reduksjon.  Og skulle det bli godkjent håper jeg å kunne få dette utført i Bergen.   Ikke trodde jeg at jeg skulle få så mye ”skavanker” etter å ha redusert vekten J

Alle som spør forteller jeg gladelig om dere.  Har fått ei allerede som skal operere hos dere senere i år!

Dette ble litt langt, men er vanskelig å forklare egentlig hvor fornøyd over den hjelpen jeg har fått.  Og hvor lett det er å utføre en operasjon i Bergen selv om jeg bor i Oslo.

Mange hilsener fra ei som er veldig fornøyd om dagen

Else-Marie