Gynekomasti – erfaringer fra en pasient

Gynekomasti er en godartet forstørrelse av brystkjertler hos menn. Tilstanden er relativt vanlig i puberteten, og vil ofte forsvinne av seg selv. Hos noen kan imidlertid tilstanden skyldes en hormonell ubalanse, og da kan behandling være nødvendig for å bli kvitt problemet. Mannlig brystutvikling oppfattes ofte som kosmetisk skjemmende, og da er det greit å vite at det finnes hjelp å få.

"Jeg har vært plaget av forstørret brystkjertelvev på den ene siden i flere år. Det skyldes en hormonell ubalanse, som har gjort at brystkjertlene på den ene siden har vokst. Det var meget plagsomt, og det var deilig å endelig få gjort noe med det!

Jeg ble operert av Ulf Bertheim på Aleris Drammen. En meget fin fyr må jeg si! Det virker som han har mye erfaring, og vi hadde en god dialog. Kirurgen var konkret når han snakket, straight forward og klar tale, noe jeg satte veldig pris på! Jeg var godt forberedt da jeg møtte opp til operasjon, og selve inngrepet gikk bra. Jeg har ikke hatt noen komplikasjoner etter inngrepet, og arret har blitt kjempefint. Jeg kan på det varmeste anbefale Ulf Bertheim og Aleris!"  

Plastikkirurg Ulf Bertheim om gynekomasti:

"Vanligvis utvikles forstørrede brystkjertler på begge sider, men noen ganger kan man også se det på kun det ene brystet. Hos noen personer med hormonell ubalanse kan kjertelvevet begynne å vokse igjen etter behandling, og da kan det være nødvendig med en ny operasjon. De aller fleste får imidlertid et varig og meget godt resultat etter dette inngrepet. Arret blir så å si usynlig, da vi legger snittet helt i kanten av brystvorten." 

Her kan du lese mer om gynekomasti