Caroline byttet silikon mot eget fett

1200x700_pasienthistorie_caroline.jpg

Visste du at det er mulig å forstørre brystene ved hjelp av eget fett? Brystforstørrelse med silikon er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene, men flere velger denne nyere metoden. Her forteller en av våre pasienter om sine erfaringer med nettopp brystforstørrelse gjennom fettransplantasjon.

Caroline hadde hatt silikonimplantater i brystene i tolv år, gjennom to svangerskap og nesten tre år med amming.

- Det er vel ikke så rart at brystene forandrer seg en del med årene, og kanskje spesielt i fasen med graviditeter og amming som jeg hadde gått igjennom. Jeg var egentlig kjempefornøyd med brystene etter at jeg hadde fått silikon for mange år siden, men nå syntes jeg at det var på tide med et bytte. Jeg var ikke lenger komfortabel med brystene sånn som de var.

I prosessen da Caroline vurderte å bytte ut implantatene sine, fikk hun vite om brystforstørrelse med eget fett.

- Da tenkte jeg bare at dette må jo være den optimale løsningen! Eget fett fra min kropp, som kan brukes til å forstørre brystene! Det hørtes jo nesten for godt ut til å være sant!

Caroline leste all informasjon hun kom over på nettet om fettransplantasjon og brystforstørrelse med hjelp av eget fett.

-Jo mer jeg tenkte på det, dess riktigere føltes det for meg. Tanken på ikke å ha noe fremmed i kroppen, men likevel få en liten forstørrelse av brystene ved hjelp av noe helt naturlig føltes helt riktig. Jeg hadde ikke behov for å få den samme størrelsen på brystene som jeg hadde med silikon. Noen ganger syntes jeg til og med at de var litt for store. Samtidig var det viktig for meg ikke å bli helt flat igjen. Jeg hadde virkelig ikke bryster før jeg tok silikon, og det ønsket jeg ikke å gå tilbake til. Størrelsen var ikke så viktig, bare det var noe der, sier hun med et smil.

- Jeg valgte Aleris og Hilde Bugge for min operasjon. Hun var veldig sympatisk, og jeg følte meg trygg gjennom hele prosessen. Jeg var selvsagt nervøs før operasjonen og narkosen, som sikkert de fleste er, og da var det godt å være på et ordentlig sykehus. Det var ikke "bare en lege" som skulle operere meg, det var et helt team! Alle var så hyggelige! Jeg følte virkelig at det var trygt og fint å være der.

Hvordan var det etter operasjonen?

- Jeg må si at jeg er overrasket over hvor lite smerter jeg hadde. Jeg tok smertestillende på operasjonsdagen og dagen etter, men etter det tok jeg ikke mer. Jeg var øm i brystene og på lårene og hoftene, hvor de hadde tatt fettet fra, men det var ikke ille. Jeg ble operert på en fredag og på mandagen var jeg på jobb som vanlig.  

Og hvordan ble resultatet?

- Jeg er kjempeglad i mine nye bryster! De er ganske mye mindre enn de var med silikon, men det gjør virkelig ikke noe. De er fine og myke, og best av alt er at de føles helt naturlige ut! Dette kan jeg absolutt anbefale til andre, enten du ønsker å bytte ut implantater, eller om du ønsker en forstørrelse av brystene. Og til alle som vurderer et inngrep kan jeg si at for meg var tryggheten det viktigste. Jeg skulle fikse på noe som ikke var nødvendig for helsen min. Likevel er det en operasjon, og den kan ikke gå galt. Tryggheten på et stort sykehus som Aleris er viktigere enn noe annet. Legene og sykepleierne der er kjempeflinke! Jeg følte at jeg var i trygge hender hele veien!

Her kan du lese mer om brystforstørrelse med eget fett

Ønsker du å vite mer?

Kom til en uforpliktende konsultasjon med plastikkirurg. Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor så tar vi kontakt . 

Jeg ønsker konsultasjon