Hilde fikk utført bukplastikk og brystløft hos Aleris

Etter to tette svangerskap slet Hilde, 56 år, med løs hud på magen. - Inngrepet hos Aleris har gitt meg bedre livskvalitet!

– Jeg ble gravid igjen da førstemann var åtte måneder. To graviditeter så tett gjorde at huden på magen ikke trakk seg tilbake igjen, og jeg fikk en del løs hud, forteller Hilde.

Det er lenge siden graviditetene Hilde snakker om, barna er blitt voksne, og hun har levd helt fint med den ekstra huden på magen. Det var først våren 2018 at hun kontaktet Aleris, og nå skulle hun ønske at hun hadde tatt det valget tidligere.

– Grunnen til at jeg til slutt opererte meg er at jeg alltid har vært opptatt av å trene og holde meg i form. Den løse huden får jeg ikke kvittet meg med uansett hvor sunt jeg lever, og jeg har bestemt meg for at jeg vil være den beste versjonen av meg selv, forteller hun.

Hilde understreker at hun valgte å gjøre inngrepet for sin egen del, og ikke for noen andre.

– Jeg er en voksen dame, og skal ikke flagre med min nye kropp på stranda uansett. Dette har jeg kun gjort for å øke min egen livskvalitet, og fordi det var eneste mulighet hvis jeg ville løse problemet.

Oppdaget delte magemuskler på konsultasjon

Hilde jobber i spesialisthelsetjenesten og er opptatt av kvalitet.

– Fordi jeg har mye erfaring innen helsetjenesten selv så vet jeg hvor viktig det er at kirurgene har mengdetrening. Aleris er det sykehuset med mest volum, og som gjør flest slike operasjoner. Jeg følte meg derfor i trygge hender ved å velge dem, forteller hun.

Hilde bestilte en konsultasjon hos Aleris Frogner, og møtte dr Hilde Bugge. Hun gjør årlig rundt 500 store kirurgiske inngrep, og er fagansvarlig for plastikkirurgi hos Aleris Helse. På konsultasjonen oppdaget Bugge at Hilde hadde rectus diastase.

– Jeg hadde aldri hørt om det en gang, men det betyr at magemusklene ikke har vokst sammen igjen etter siste fødsel.                                                                             

Når magemusklene er delt klarer ikke magemusklene å holde magen på plass, og den buler ut spesielt etter måltider. Mange føler seg veldig oppblåst, og selv om du er slank vil magen være stor.

– Jeg visste ikke at det var en tilstand, men jeg ble veldig lettet da jeg fikk vite om det. At det var en grunn til at magen var sånn, sier Hilde.

Delte magemuskler blir ikke bedre med trening, og det er vanlig å sy inn magemusklene samtidig som man gjør en bukplastikk.

– På konsultasjonen pratet vi om hva som var mine mål med inngrepene, og hva slags forventninger jeg hadde. Bugge forklarte meg hva jeg kunne forvente, og at hun trodde jeg ville bli veldig fornøyd.

– Jeg har sett resultater på bukplastikk både hos kjente og i media, og jeg vet at det kan bli veldig bra.

På konsultasjonen foreslo Bugge å ta et brystløft i tillegg.

– Jeg har ammet to barn, og tidens tann har også satt sine spor. Jeg er veldig glad jeg gjorde dette samtidig, for det gjorde ikke vondt og resultatet ble skikkelig bra, sier hun.

– Hilde Bugge er en person man veldig fort får tillit til

Bukplastikk og sying av magemuskler er en omfattende operasjon, og fordi hun tok brystløft i tillegg lå Hilde på operasjonsbordet i 4,5 time.

– Operasjonen gikk veldig fint fikk jeg høre, og jeg reagerte heller ikke på narkosen. Det var ganske deilig egentlig, men jeg følte meg litt rar da jeg våknet. Sikkert fordi narkosen ikke var helt ute enda, forteller hun.

Hilde reiste hjem etter operasjonen, og brukte de neste dagene på å restituere.

– Magen føltes veldig stram og stiv. De første dagene måtte jeg bruke et bredt kompresjonsbelte over magen, og fordi det er viktig å ikke trekke unødvendig i stingene, måtte jeg gå litt fremoverlent. Men jeg synes ikke dagene etterpå var avskrekkende, det gikk helt fint. Brystløftet merket jeg ikke noe til engang!

Etter bukplastikk er det vanlig å være borte fra jobb i to-fire uker, alt ettersom hva slags jobb du har. Du skal vente med å løfte og være fysisk aktiv til etter fire-seks uker.

– Jeg har kontorjobb, og var tilbake allerede etter én uke. Men jeg var nok ikke klar for de daglige gjøremålene, som å handle og gjøre husarbeid før etter enda en uke, sier Hilde.

Nå åtte måneder senere er hun veldig fornøyd, og hun trekker frem at opplevelsen fra start til slutt har vært veldig god. Hun er spesielt takknemlig for profesjonaliteten.

– Alt hos Aleris oppleves veldig profesjonelt og ordentlig. Kirurgen min, Hilde Bugge, er en person man veldig fort får tillit til. Hun er veldig rolig, og opptatt av at pasienten skal få riktig informasjon og at forventningene til resultatene skal være realistiske.

Hilde legger til:

– Jeg synes også at sykepleieren jeg møtte på sårpleie var utrolig flink!

– Ikke slurv med å følge retningslinjene

Hilde forteller at hun har vært veldig nøye på å følge alle retningslinjene hun fikk fra dr Bugge.

– Det er et tips fra meg. Ikke slurv med å følge retningslinjene! Da blir det så fint. Mine arr synes nesten ikke lenger, og det er bare åtte måneder siden operasjonen.

Det er ingen tvil om at Hilde er fornøyd med resultatet.

– Resultatet er over all forventning! Jeg angrer på at jeg ikke gjorde det før, og har allerede anbefalt flere jeg kjenner med samme problem å gjøre det samme.

Her kan du lese mer om brystløft
Her kan du lese mer om bukplastikk

 

Vurderer du plastisk kirurgi?

Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor så tar vi kontakt for en uforpliktende konsultasjon. 

Jeg ønsker konsultasjon!