Skip to Content

Kviser (akne)

Aleris tilbyr tverrfaglig kompetanse hvor hudlege og kosmetisk sykepleier har et tett samarbeid for å kunne gi deg den beste og mest effektive behandlingen til din hudtilstand.

Akne er en vanlig hudlidelse som skyldes en betennelsestilstand i talgkjertlene forårsaket av økt talgutskillelse, og talg som blokkerer hårsekkene. Årsakene er sammensatt. Akne forekommer som oftest i ansikt og øvre del av kroppen, det vil si på bryst og rygg.

Behandlingen bestemmes på bakgrunn av type akne og alvorlighetsgrad. Det er viktig å oppsøke hudlege for å få en vurdering av din akne. I alvorlige tilfeller er antibiotikabehandling nødvendig, og det vil i hvert enkelt tilfelle bli vurdert av våre hudleger.

Behandling av akne

Målet med behandlingen er å kontrollere talgproduksjon, samt redusere inflammasjon og bakteriedannelse. Både systemisk og lokal behandling brukes for å redusere talgproduksjon og hindre tilstoppede talgkjertler.

Akne deles inn i mild, moderat og alvorlig grad. En mild grad av akne, komedoakne, er en ikke-inflammatorisk lidelse, som ses som svarte/hvite hudormer. Denne formen for akne kan behandles med hudprogram fra ZO.

Moderat akne, akne vulgaris, kjennetegnes av papler og pussfylte pustler (kviser, rød hevelse).

Alvorlig akne ses som noduli (kuler) og cyster under huden, akne conglobata. Ubehandlet vil denne type akne føre til arr i huden. Her kreves medikamentell behandling som skrives ut av våre hudleger.

Riktig hudpleieprodukter er en viktig faktor i aknebehandlingen, og kan være nyttig for å forebygge fremtidige akneutbrudd.  Produkter som inneholder mye fettstoffer kan forverre huden din. Våre kosmetiske sykepleiere vil sette sammen et behandlingsprogram fra den medisinske hudkremserien ZO. Gode renseprodukter i kombinasjon med aktive kremer er en nøkkel i behandlingen.Birgitte Sandvik

Birgitte Sandvik

Kosmetisk sykepleier

Kristiansand

Jurate Dremaite

Jurate Dremaite

Kosmetisk sykepleier

Oslo

Carina Stensland

Carina Stensland

Kosmetisk sykepleier

Bodø

Karianne Wiik

Karianne Wiik

Kosmetisk sykepleier

Bergen

Petra Eckmann

Petra Eckmann

Kosmetisk sykepleier

Strømmen

Sissel Nesje

Sissel Nesje

Kosmetisk sykepleier

Ålesund


Slik reduserer du risikoen for pigmentflekker

Våren og sommeren er tiden da vi ønsker å være den aller flotteste utgaven av oss selv. Det er deilig når solen titter frem, men er du opptatt av en sunn og frisk hud bør du nyte solen med forsiktighet for å unngå pigmentflekker. Her får du tips for en sunn og flott hud til sommeren!

Les mer >

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Facial rejuvenation - Fettransplantasjon til ansikt

Fettransplantasjon er noe som blir mer og mer etterspurt. Her kan vi bruke eget fett til å forme, fremheve og forsterke ulike deler av ansiktet.

Les mer >

Solskadet hud

Sommeren i Norge er kort, og mange ivrer etter å få en frisk og fin brunfarge, og oppholder seg i solen så mye som mulig. Solen gjør oss godt, men pass på å beskytte huden så du unngår solskader. Våre erfarne hudleger og kosmetiske sykepleiere hjelpe deg med å finne riktig behandling for akkurat din hud.

Les mer >


Bestill gratis konsultasjon

Kontakt meg

Back to top