Skip to Content

Tiden etter slankeoperasjon

Erfarne kirurger og et grundig oppfølgingsprogram er viktig for et godt og varig resultat etter slankeopersjon. Det får du hos Aleris. Vårt tverrfaglige team sørger for å gi deg en trygg vei til gode resultater. Men det er viktig at du som pasient har god forståelse for at det er nå den virkelige jobben begynner. 

For å få et vellykket resultat etter slankeoperasjon er det helt essensielt at du og de rundt deg er innstilt på en livsstilsendring. Det betyr store endringer innen kosthold og daglig aktivitet.

 

Her finner du en oversikt over gode artikler som kan hjelpe deg på vei! Husk at du alltid kan ringe oss, eller direkte til kirurgen som opererte deg, om du har noen spørsmål. Vi er her for deg! Lykke til!

 

Hvordan er det med alkohol etter en overvektsoperasjon?

De første tre månedene etter operasjon skal alle typer alkohol unngås. Dette er fordi alkohol er hardt for slimhinnene i magesekken og øker risiko for at det oppstår magesår.

Les mer

Gravid etter slankeoperasjon?

Redusert fruktbarhet er vanlig hos kvinner med fedme. Risikoen for komplikasjoner under svangerskap og fødsel er økt hos overvektige.

Les mer

Kosthold etter slankeoperasjon

Etter operasjonen er det viktig å spise mat som gjør at risikoen for komplikasjoner og plager blir minst mulig. De første 2 ukene etter operasjon er det viktig å spise mat med konsistens som ikke belaster skjøtene, det vil si at all mat skal være flytende.

Les mer

Fjerne overflødig hud etter slankeoperasjon

Et stort vekttap kan føre til store mengder løs hud på kroppen, noe som for mange kan virke hemmende på normal funksjonalitet, gi hudplager og være til sjenanse utseendemessig. Aleris tilbyr plastisk kirurgi for å fjerne den overflødige huden.

Les mer

Back to top