- Jeg har fått det livet jeg ønsket meg og en kropp jeg trives med!

11 år etter slankeoperasjon kommer Jorunn fortsatt til kontroller på Aleris Overvektsklinikk. Hun gleder seg til å fortelle hvor godt fornøyd hun er med valget som ble tatt for 11 år siden. På det meste veide Jorunn 119 kg. Se video-intervju med Jorunn nederst i artikkelen.

- Jeg tok kontakt med Aleris i 2007 etter å ha gjennomgått utallige slankekurer. Jeg gikk ned i vekt, men klarte aldri å holde vekten nede og mistrivdes veldig i min egen kropp. Knærne mine var utslitt etter mange år med tung kropp. -Jeg søkte informasjon på nett og forberedte meg grundig. På Aleris Overvektsklinikk ble jeg godt mottatt og fikk umiddelbart en følelse av å være i trygge og erfarne hender. Jeg var aldri i tvil om at dette var riktig valg, og 11 år etter har jeg ikke angret én dag.

-Jorunn har vært utrolig flink til å følge våre ernæringsråd etter operasjonen sier, ernæringsfysiolog Kristiane Hjelkrem ved Aleris Overvektsklinikk. – Hun har holdt en stabil vekt på 65–70 kg de siste 10 årene.

- Slankeoperasjonen min ble en livsstilsendring for hele familien, forteller Jorunn. - Heldigvis hadde jeg hele familien min på laget!

- For å klare livsstilsendringene som må til etter en slankeoperasjon er det viktig med et godt team rundt seg, forklarer Kristiane. - Jorunn og mannen har tilrettelagt alt slik at alle i familien kan spise den samme maten som kommer på bordet. De spiser sunn mat som er bra for hele familien. Får du god støtte fra dine nærmeste vil du lettere oppnå dine mål etter slankeoperasjon, forklarer Kristiane.

Ernæringsfysiolog Kristiane Hjelkrem

Jorunn ønsker å være et godt forbilde for andre som vurderer å bli operert og vise andre at det går bra, men det krever at de selv gjør den innsatsen som trengs.  Når Jorunn ble slankeoperert valgte hun 5 års oppfølging. Når de 5 årene hadde gått fortsatte hun på eget initativ å komme til kontroller i Oslo. På kontrollene får hun detaljerte tilbakemeldinger på alt fra kosthold til blodprøver, og konkrete råd om hva hun kan endre på.

I løpet av årene etter slankeoperasjon har hun i tillegg til slankeoperasjon satt inn kneproteser i begge knær, og gjennomgått bukplastikk på Aleris. – Jeg føler meg så trygg her. Her blir det alltid gjort skikkelig arbeid, smiler Jorunn.

 

Her forteller Jorunn hvordan livet er 11 år etter slankeoperasjon!