– I dag er jeg nesten 40 kg lettere og har det utmerket

mona_slankeoperasjon_1008.jpg

Nå kastet jeg meg over mac’en, må skrive et spontant brev til dere. Jeg leser igjen i Aftenposten i dag om slankeoperasjoner, og kjenner behov for å fortelle om mine erfaringer. Selv om akkurat Aftenposten som regel er saklig og balansert så sies og skrives det mye rart, og jeg blir ofte provosert av manglende kunnskap og innsikt i dette temaet.

– Jeg kan selvsagt bare snakke for meg selv, men det inntrykk man fort kan få gjennom å lese aviser og blader, er at slankeoperasjon er farlig, nesten farligere enn å være sykelig overvektig. Selv om antallet operasjoner har gått kraftig opp de siste årene vet jeg at mange blir skremt av det de leser og hører. De gangene jeg har fått negative kommentarer har de kommet fra folk som selv ikke har erfaringer med slankeoperasjon. Jeg har hørt ting som f eks «så du har jukset ja», «operasjonen virker bare i to år, så begynner du å legge på deg igjen», «fordøyelsen blir jo helt ødelagt» etc. Alt dette fra folk som ikke aner hva de snakker om.

– Jeg er helt klar over at alle har forskjellige erfaringer med slankeoperasjon, og at jeg kanskje har vært ekstra «heldig», hva vet jeg. Jeg ble operert, og var i relativt god form til tross for en BMI på 36. Jeg var fysisk aktiv og trente regelmessig, men blodtrykket var altfor høyt og jeg hadde i perioder vært insulinresistent. I familien er det mye overvekt og hjertesykdom, og jeg så for meg en fremtid med stadig vektøkning, mislykkede slankekurer og mer sykdom. Noe drastisk måtte gjøres, og den første natten på sykehuset etter operasjonen følte jeg meg omtrent som om jeg var født på ny. Jeg sa høyt til meg selv: «Jeg skal aldri mer slanke meg!». Jeg var rett og slett lykkelig, til tross for smertene. Den første tiden etter operasjonen handler etter min mening mye om innstilling, man må forvente at det er litt vondt og vanskelig, det skulle bare mangle, etter et så stort inngrep. Noe av det viktigste er å følge rådene man får på sykehuset til punkt og prikke, og så tenke på alternativet: et liv som tyngre og tyngre med stadig mer sykdom. Jeg har også gjennomgått tre plastiske operasjoner, alle uten komplikasjoner og med godt resultat.

– I dag er jeg nesten 40 kg lettere og har det utmerket. Jeg har ingen bivirkninger utover det som er selvpåført, dvs hvis jeg spiser for mye, for fort eller feil mat. Jeg er fortsatt svært glad i all slags mat og nyter hvert måltid, men legger ikke på meg. Jeg trener CrossFit to ganger i uken og jogger/går på ski 1-2 ganger i uken. Treningen er svært viktig og gir meg en sterk og smidig kropp som jeg er stolt av. Som 50-åring er jeg sprekere og friskere enn jeg noensinne har vært, av og til må jeg minne meg selv på at jeg er slankeoperert, det er lett å glemme.

TAKK!

Vennlig hilsen Mona.

 

Ønsker du å komme på en gratis og uforpliktende konsultasjon? Ta kontakt med oss på telefon 22 12 49 91 eller e-post overvektsklinikken@aleris.no.