Overvektig som 10-åring

Tirill_1008.jpg

Nå er jeg 50 kilo lettere enn for to år siden. Jeg begynte å bli overvektig fra 10-årsalderen.

Jeg var en stor jente som også var veldig høy. Jeg ble mobbet gjennom hele skolen, ble ikke invitert med på ulike aktiviteter og fikk mye bemerkninger fra både klassekamerater og folk som ikke kjente meg. Jeg fikk mye skråblikk og kommentarer fordi jeg var stor. At folk kommenterte hva jeg spiste til enhver tid ble nærmest hverdagskost for meg. Jeg trakk meg inn i skallet mitt og gud vet hvor mange dietter og kostholdsopplegg jeg prøvde. Men ingenting hjalp. Jeg gikk bare ned noen få kilo allikevel.

I utgangspunktet var det fettsuging jeg ville gjøre, men etter noen samtaler med foreldrene mine og legen kom vi frem til at en fedmeoperasjon nok var det som skulle til for meg. Nå er jeg 50 kilo lettere enn for to år siden. Jeg trener mye og det har vært viktig og riktig å ha trenere som pusher meg på trening. Det har betydd alt for meg å ha denne oppfølgingen i etterkant av operasjonen.

Jeg føler meg også som en del av samfunnet igjen, og begynte litt på nytt. Jeg er mer positiv og personligheten min har forandret seg, forteller hun. Bare et skråblikk på gata kan være ekstremt sårende. Du vet ikke hvilken kamp vedkommende kjemper, så ikke kommenter eller se stygt på de som ser litt annerledes ut enn deg selv.

Det er ekstremt viktig med oppfølging fordi når man går ned så drastisk i vekt, så vil man oppleve at man mister litt støtte i kroppen, og ryggproblemer er veldig vanlig, så en personlig trener med bakgrunn som naprapat, fysioterapaut eller kiropraktor er å foretrekke.