Marie: – Jeg har blitt glad i meg selv igjen!

Marie_ny_1008.jpg

– For mange år siden, før jeg ble så stor som jeg var på slutten, kan jeg huske meg selv som en livsglad jente. Hun som lo, snakka med folk, skravla på telefonen og ønsket være sosial! Men hvor ble hun av?? Hva hendte? Hvordan kunne jeg la dette skje?

Sommeren 2013 var jeg 92kg og hadde et magemål på 112cm!! Jeg er 154cm, så det var ikke store kroppen å fordele dette på.

Konstant sliten, og som helsefagarbeider i hjemmetjenesten ble det tungt. Verk i ryggen og knær, og sto i fare for å få diabetes 2. Den livsglade jenta var borte. Jeg slutta å ta telefonen når venninner ringte, gikk aldri ut og var sosial. Lå på sofaen og spiste, det var det jeg gjorde! Alle slankekurer var på dette tidspunktet prøvd ut, men jeg mislyktes hver gang! Nederlag etter nederlag.

Sommeren 2013 skjedde det noe som skulle endre alt! Og ikke visste jeg for en endring det skulle bli, en berg og dalbane jeg nesten ikke hang med på selv.

Jeg sitter ute, på ferie. Koser meg med et glass vin og en røyk. Det går et par forbi og de måler meg fra topp til tå, ser på vinglasset og røyken. Da slår det meg, de tror jeg er gravid! De tror jeg er gravid og sitter her og røyker og drikker vin!

I det øyeblikket slo det meg at eneste utvei var operasjon. For dette var noe jeg ikke klarte alene, å gå ned de 40kg jeg ville.

August kontakter jeg Aleris i Oslo, og 29.oktober 2013 ble jeg operert.

Nå 1år og 5mnd etterpå er jeg 40kg lettere, og jeg har klart bli glad i meg selv. Selvrespekten har tatt plassen til selvforakten.

Jeg er igjen den jenta som smiler og ler, og det er den beste gaven jeg har gitt meg selv.

Men dette er ikke en lettvint løsning. De som ikke kjenner meg veldig godt, vet ikke hvor ekstremt hardt jeg har jobbet med meg selv mentalt. For operasjonen endrer ikke tankene, det vet alle!

Med hjelp av en coach, som også er en god venninne. Har jeg sagte men sikkert jobba meg opp. Det har vært telefoner både natt og dag. Møter med venninna mi som har jobbet sammen med meg og som har vert ærlig med meg hele veien. Sånne venner er gull verd! Uten den mentale endringen, ville ikke dette vert en lykkelig slutt..

Ønsket om å leve er tilbake...

 

Ønsker du å komme på en gratis og uforpliktende konsultasjon? Ta kontakt med oss på telefon 22 12 49 91 eller e-post overvektsklinikken@aleris.no.