– Jeg har fått en ny sjanse i livet

Gunn_iren_1008.jpg

– Hei! Jeg heter Gunn Iren, er 36 år og bor i Fredrikstad med min mann og mine to fantastiske barn, ei jente på 4 år og en gutt på 2 år.

– Jeg har mesteparten av livet mitt vært overvektig. Jeg var den største på skolen fra 1-9 klasse og har blitt mye mobbet for dette. Det førte til kanskje enda mer trøstespising og enda flere kg som snek seg på.

– Skoledagen besto ofte av at gutter og jenter både fysisk og psykisk mobbet meg på grunn av mitt utseende og vekta mi. Det var ikke alltid så lett hjemme heller, og alt dette gjorde at jeg ikke eide selvtillit og ikke klarte å ta tak i mine overvektsproblemer. Slik var det i mange år inntil helsa mi begynte og svikte.

 

– Først kom høyt blodtrykk, så kom vond rygg og stive ankler. Dette gikk jeg med i mange år som blant annet førte til mange sykemeldinger og mange tøffe tak både privat og på jobb. Jeg har prøvd utallige slankekurer. Men som alle som sliter med vekta vet, det kan gå bra i noen måneder, så øker heller vekta enda mer når du slutter med det.

– En dag bestemte jeg meg for at nok er nok, så jeg gikk til legen og ba han søke en slankeoperasjon for meg fra det offentlige. Jeg visste at veien dit var lang og at det var mange tøffe tak igjen før jeg kunne få det livet jeg drømte om. Men da jeg satt hjemme i sofan en kveld, så bestemte jeg meg egentlig for at jeg har ikke lyst og ork til og vente på mitt nye liv, så da tok jeg kontakt med Aleris kort tid etter at jeg hadde tenkt og funnet en måte å finansiere dette på, og da begynte ballen og rulle hurtig.

– Det tok kun en uke, så var jeg inne på Aleris med en start vekt på 145 kg. Jeg måtte snakke med kirurgen fort, for jeg orket ikke lenger å ha det sånn. Kirurgen anbefalte meg at jeg skulle ta en gbp hos dem, og før jeg visste ordet av det var datoen for operasjonen satt 3 uker frem i tid, og den 27. oktober 2014 ble det starten på mitt nye liv. Men før den tid skulle jeg etter avtale med kirurgen ta av en 2-3 kg for å minske risikoen for komplikasjoner, så da startet jeg på Aleris sin egen diett og fulgte denne slavisk.

– Jeg var pliktoppfyllende og passet hele tiden på hva jeg puttet i meg, og i stedet for og ta av 2-3 kg, så hadde jeg tatt av 12,5 kg den dagen jeg skulle operere.

– Jeg ble operert på Aleris, og det ble den beste dagen i hele mitt liv. Jeg hadde fått en ny sjanse i livet, og denne aktet jeg og ta vare på. Derfor bestemte jeg meg for og følge alle råd og tips jeg har fått hele veien.

– Jeg er i dag 3,5 mnd post op, og jeg elsker mitt nye liv. Jeg har i dag en vekt på 103 kg og gått ned fra str 56 til 48. Jeg har tatt av ca 40 kg på disse 3,5 månedene.

– Dette har jeg nok klart ved og følge rådene jeg har fått av Aleris i tillegg til å trene 2-3 ganger i uken. Gbp er ikke en lettvint løsning, det kreves jobbing hver dag. Men det blir bare mer og mer motiverende da man ser resultater.

Ønsker du å komme på en gratis og uforpliktende konsultasjon? Ta kontakt med oss på telefon 22 12 49 91 eller e-post overvektsklinikken@aleris.no.