Skip to Content

Angst

Bestill konsultasjon

.

Mange unngår situasjoner som kan trigge angsten, og for noen kan dette ha store konsekvenser for livsutfoldelsen, og de kan ha problemer med å stå i jobb. Uansett hva slags angst du lider av, vit at det er hjelp å få. Det er fullt mulig å bli kvitt angsten, eller lære deg strategier for å takle den. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å prate med noen om angsten din.

Alle mennesker kjenner på frykt fra tid til annen

Hvis du er alene hjemme og plutselig hører et vindu bli knust i underetasjen, er det naturlig å kjenne på frykt. Angst ligner på frykt, men hos de med angst kommer denne frykt-følelsen uten at det er en reell fare til stede. Mennesker med angst er derfor gjerne redde i situasjoner som for andre er helt dagligdagse. Angst er ikke farlig, men det kan være veldig ubehagelig, og gi kroppslige symptomer som pulsstigning, hjertebank, svette og skjelving. Du kan slite med å sove på nettene, og være rastløs og trist.

Symptomer på angst

Angst innebærer ofte en rekke fysiske symptomer, og hos noen er symptomene så sterke at pasienten tror det feiler dem noe fysisk. Har du et kraftig panikkanfall kan symptomene forveksles med de de får ved et hjerteinfarkt. Selv om et panikkanfall ikke er farlig, kan det være veldig ubehagelig. Symptomer på angst kan for eksempel være:

Våre fagfolk hjelper deg med vanskelige tanker, følelser og livsutfordringer. Sammen finner vi gode verktøy for at du skal få det bedre!

Bestill videokonsultasjon

 

 

Back to top