Skip to Content

Skogflåttencefalitt

Ferdes du mye i skog og mark, eller bor du/har hytte i kystnære strøk hvor det er mye flått? Da kan det være lurt å ta vaksine mot skogflåttencefalitt.

TBE

I Norge er TBE-virus påvist hos flått i kystområder i Agder-fylkene, Telemark, Vestfold og Østfold.

TBE-smittet flått og småvilt er trolig i ferd med å spre seg, men fremdeles er sykdomsforekomsten lav. I perioden mellom 1998 og 2012 er det 87 personer som har fått smitten skogflåttencefalitt i Norge. Av disse tilfellene var 84 % smittet i Norge. (Hentet fra folkehelseinstituttets nettsider)

Du må ha tre doser for at vaksinen skal ha effekt. Det bør helst gå minst en måned mellom de to første dosene, den tredje dosen kan du ta året etterpå. Vaksinen må fylles på etter 3 år, og så hvert 5. år.

TBE-vaksinen mot viruset har ifølge Folkehelseinstituttet en beskyttelseseffekt på om lag 95 % etter at du er vaksinert med tre doser. Vaksinen kan gis til personer over ett år, settes som en sprøyte i overarmen.

Det er ikke rapport om seriøse bivirkninger av denne vaksinen.Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Timebestilling for vaksine

Time for vaksine

Ønsker du å bestille time for vaksinasjon, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >

Vaksine i Oslo

Vaksine i Oslo

Aleris tilbyr en lang rekke vaksiner. Våre erfarne vaksinatører hjelper deg med å finne ut hvilke vaksiner som er aktuelle for deg.

Les mer >

Vaksine på Strømmen

Vaksine på Strømmen

Vi tilbyr reisevaksinering for barn, voksne og familier. På time for reisevaksinering gir vi veiledning og råd om hvilke vaksiner du eller dere trenger.

Les mer >


Back to top