Skip to Content

Polio

Ungdom og voksne trenger alle påfyll av vaksiner

Påfyll av vaksiner

For noen vaksiner trengs det en oppfriskningsdose eller flere for å forlenge beskyttelsen. Andre vaksiner må man fylle på hvert tiende år eller andre intervaller. Spesielt viktig er det at vi som voksne beskytter oss og andre mot polio, difteri, stivkrampe og kikhoste.

Smitteførende friske personer kan komme til Norge, og ubeskyttede personer kan bli smittet på reiser. Beskyttelse oppnås normalt 10-14 dager etter vaksinasjon, og er med på å hindre at sykdommer vi tidligere har utryddet kommer tilbake til Norge.

Nedenfor kan du lese om noen vanlige vaksiner som du bør ta en oppfriskning av med jevne mellomrom for å være fullt beskyttet. Personer med kronisk sykdom, eldre mennesker og de med nedsatt immunforsvar anbefales særlig å ta disse vaksinene. 

 

Stivkrampe / kikhoste /difteri /polio - Boostrix polio

Beskytter mot Poliomyelitt, difteri, stivkrampe og kikhoste i ti år. Denne er anbefalt for voksne å ta hvert tiende år uansett om du kun oppholder deg i Norge. Hvis man følger vaksineprogrammet i Norge så vil man være beskyttet til og med 24 år. Men slik har det ikke vært tidligere, så mange trenger oppfriskningsvaksine flere år før det. Vaksine mot stivkrampe ble tatt i allmenn bruk på 1950-tallet. Det er anbefalt at voksne og eldre som aldri tidligere har fått stivkrampevaksine, grunnvaksineres med tre doser.

 

Influensa

Vaksinen beskytter mot sesonginfluensa og svineinfluensa for en sesong. Spesielt anbefalt til risikogrupper som kronisk syke, eldre og personer med svekket immunforsvar av ulike grunner.Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Private helsetjenester øker i popularitet

Private helsetjenester øker i popularitet

En ny undersøkelse viser at flere har en positiv innstilling til private helsetjenester enn først antatt.

Les mer >

Timebestilling for vaksine

Time for vaksine

Ønsker du å bestille time for vaksinasjon, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Vaksine i Oslo

Vaksine i Oslo

Aleris tilbyr en lang rekke vaksiner. Våre erfarne vaksinatører hjelper deg med å finne ut hvilke vaksiner som er aktuelle for deg.

Les mer >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top