Skip to Content

Påfyll av vaksiner

Ikke alle vaksinene du får som barn, gir beskyttelse livet ut. Folkehelseinstituttet anbefaler derfor at voksne tar vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio omtrent hvert tiende år.

Immuniteten etter vaksinering som spedbarn og i barnealder avtar gradvis i voksen alder og bør derfor gjentas. Anbefalingen gjelder for alle voksne, ikke bare de som har tenkt seg på utenlandsreise.

Du blir ikke innkalt til helsestasjon eller lege som voksen for påfyll av disse vaksinene, her må du selv følge med og bestille vaksinen.

Folkehelseinstituttet anbefaler påfyllvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for å sikre individuell beskyttelse, men også for å opprettholde høy immunitet i befolkningen. Når de aller fleste i befolkningen er beskyttet mot en sykdom oppnås såkalt flokkbeskyttelse, som igjen beskytter dem som ikke er vaksinert. Ved lav vaksinasjonsdekning vil sykdommer som vi har kontroll over i Norge i dag (som polio og difteri), kunne komme tilbake.

Jo større del av befolkningen som er vaksinert, dess bedre beskyttelse gir det for de små og sårbare blant oss. Noen få barn og voksne kan av spesielle grunner, for eksempel medfødt immunsvikt, ikke vaksineres. Det er derfor viktig de som kan vaksinere seg gjør det, slik at de uvaksinerte også beskyttes mot smittsomme sykdommer.Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Private helsetjenester øker i popularitet

Private helsetjenester øker i popularitet

En ny undersøkelse viser at flere har en positiv innstilling til private helsetjenester enn først antatt.

Les mer >

Timebestilling for vaksine

Time for vaksine

Ønsker du å bestille time for vaksinasjon, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Vaksine i Oslo

Vaksine i Oslo

Aleris tilbyr en lang rekke vaksiner. Våre erfarne vaksinatører hjelper deg med å finne ut hvilke vaksiner som er aktuelle for deg.

Les mer >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >


Back to top