Skip to Content

Påfyll av vaksiner

Ikke alle vaksinene du får som barn, gir beskyttelse livet ut. Folkehelseinstituttet anbefaler derfor at voksne tar vaksiner mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio omtrent hvert tiende år.

Immuniteten etter vaksinering som spedbarn og i barnealder avtar gradvis i voksen alder og bør derfor gjentas. Anbefalingen gjelder for alle voksne, ikke bare de som har tenkt seg på utenlandsreise.

Du blir ikke innkalt til helsestasjon eller lege som voksen for påfyll av disse vaksinene, her må du selv følge med og bestille vaksinen.

Folkehelseinstituttet anbefaler påfyllvaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio for å sikre individuell beskyttelse, men også for å opprettholde høy immunitet i befolkningen. Når de aller fleste i befolkningen er beskyttet mot en sykdom oppnås såkalt flokkbeskyttelse, som igjen beskytter dem som ikke er vaksinert. Ved lav vaksinasjonsdekning vil sykdommer som vi har kontroll over i Norge i dag (som polio og difteri), kunne komme tilbake.

Jo større del av befolkningen som er vaksinert, dess bedre beskyttelse gir det for de små og sårbare blant oss. Noen få barn og voksne kan av spesielle grunner, for eksempel medfødt immunsvikt, ikke vaksineres. Det er derfor viktig de som kan vaksinere seg gjør det, slik at de uvaksinerte også beskyttes mot smittsomme sykdommer.Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >

Timebestilling for vaksine

Time for vaksine

Ønsker du å bestille time for vaksinasjon, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Priser vaksine

Priser vaksine

I tillegg til prisen på selve vaksinen, betaler man en konsultasjonstakst + én prosedyretakst per vaksine.

Se priser >


Back to top