Skip to Content

Meningokokk b

Vaksinen mot Meningokokk b gir beskyttelse mot en av de vanligste gruppene meningokokker i Norge, som kan gi smittsom hjernehinnebetennelse – spesielt hos ungdom.

I dag anbefaler Folkehelseinstituttet ungdom i alderen 16–19 år å vurdere å vaksinere seg mot meningokokksykdom – smittsom hjernehinnebetennelse. I tillegg til ungdom, kan meningokokk B-vaksinen også være aktuell ved lengre opphold i land med høy forekomst av meningokokker.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Ålesund, tlf 70 10 00 10  - KAMPANJEPRIS 450,-

 

Selv om antall tilfeller av meningokokker er lav i Norge, er ungdom i alderen 16–19 år ekstra utsatt. Få av dem blir syke, men de kan fortsatt smitte andre.

Russetiden, hvor svært mange ungdommer er tett på hverandre, er en spesielt sårbar tid når det kommer til smittsom hjernehinnebetennelse. Derfor anbefales meningokokkvaksine spesielt til unge som vet de skal delta aktivt i russefeiringen.

For å være beskyttet mot alle de fem vanligste gruppene av bakterien som forårsaker smittsom hjernehinnebetennelse (A, C, W, Y og B) må man vaksinere seg med to vaksinetyper.

Fra før av anbefaler Folkehelseinstituttet kombinasjonsvaksine mot meningokokker A,C,W,Y. Den nye vaksinen mot meningokokk B er en tilleggsbekyttelse, og anbefales av Folkehelseinstituttet for å gi en enda bedre og bredere beskyttelse mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Hos oss settes vaksinen mot meningokokk B i to doser, med seks måneders mellomrom fra første til andre dose. Det er derfor lurt å være tidlig ute med vaksinen om man er i risikogruppen 16-19 år, eller tilhører en av de andre gruppene som meningokokkvaksine kan være aktuelt for.

Når du først har fått begge dosene av vaksinen, gir den beskyttelse i ca. fem år, altså i den tiden ungdom spesielt trenger å være beskyttet. Ytterligere doser må vurderes i hvert enkelt tilfelle.Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Private helsetjenester øker i popularitet

Private helsetjenester øker i popularitet

En ny undersøkelse viser at flere har en positiv innstilling til private helsetjenester enn først antatt.

Les mer >

Timebestilling for vaksine

Time for vaksine

Ønsker du å bestille time for vaksinasjon, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Vaksine i Oslo

Vaksine i Oslo

Aleris tilbyr en lang rekke vaksiner. Våre erfarne vaksinatører hjelper deg med å finne ut hvilke vaksiner som er aktuelle for deg.

Les mer >

Interessert i å lære mer om helse?

Interessert i å lære mer om helse?

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å fylle ut skjemaet på denne siden!

Les mer >Back to top