Gynekolog i Trondheim

Hos Aleris i Trondheim har vi korte ventetider hos gynekolog. Vi tilbyr gynekologiske undersøkelser og en rekke kirurgiske inngrep. Du trenger ingen henvisning.

Kampanje: I hele mars får alle nye pasienter 20 % rabatt på gynekologisk undersøkelse.

 

Bestill undersøkelse hos gynekolog her:

Aleris Sykehus og Røntgen Solsiden Trondheim, tlf: 73 87 20 00 eller bestill time på nett 

 

Gynekologisk helsekontroll med celleprøve

Gynekologen gjør en generell gynekologisk undersøkelse med spesifikk undersøkelse av ytre kjønnsorgan, skjede og livmorhals og tar celleprøve fra livmorhalsen. Undersøkelsen påviser eller utelukker kreft eller forstadier til kreft i livmorhalsen. Alle norske kvinner screenes med celleprøve fra livmorhalsen hvert tredje år fra 25 til 70 år.

Ved utflod eller på forespørsel tar vi prøve for klamydia fra livmorhals. Ved behov gjennomfører vi også andre mikrobiologiske undersøkelser.

Gynekologen undersøker så livmor og eggstokker for å vurdere størrelse og påvise eventuelle svulster i underlivet.

Deretter gjøres ultralydundersøkelse, oftest med vaginal probe. Dette gir en god visualisering av livmor og eggstokker og benyttes i stor grad for å utelukke svulster i underlivet.

En gynekolog er en medisinsk spesialist som utreder og behandler sykdommer i eggstokkene, egglederne, livmoren, livmorhalsen, skjeden og rundt skjedeåpningen. Slike sykdommer kan f.eks være betennelser, svulster, blødningsforstyrrelser eller urinlekkasje. Nedenfor kan du lese mer om ulike problemstillinger gynekologen kan hjelpe med.

Undersøkelse ved kløe og svie fra underlivet

Kløe og svie i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag. Disse plagene kan blant annet skyldes sopp, eksem eller små rifter i skjedeåpningen. Oftest har disse plagene årsaker som lar seg behandle enkelt.

Prevensjonsveiledning

Mange prevensjonsmidler er tilgjengelige i dag. Vi kan bidra med veiledning av hvilke prevensjonsmidler som er best for deg. Våre gynekologer kan sette inn ulike typer spiraler i livmoren, både med og uten hormoner. Spiral som prevensjonsmiddel egner seg best for kvinner som har født barn.

Svangerskapskontroll

Under svangerskapet kan gynekologen følge opp både mors og fosterets helse. Jevnlig kontroll vil kunne avdekke og behandle sykdom hos mor og foster som fører til at svangerskapet gjennomføres med lavest mulig risiko. For kvinner som har kronisk sykdom (for eksempel diabetes, høyt blodtrykk) eller andre risikofaktorer, anbefales spesielt at oppfølgingen skjer hos gynekolog. Det samme gjelder kvinner som er gravide med mer enn ett barn.  En kontroll hos gynekolog vil bestå av samtale, blodprøver ved behov og ultralydundersøkelse for å se utviklingen til fosteret.

Blødningsforstyrrelser

Blødningsforstyrrelser er endringer i den normale menstruasjonssyklusen. De fleste endringer i blødningsmønsteret er oftest ufarlig. Dersom blødningene ikke går over eller er store er det tilrådelig å oppsøke gynekolog. Det kan være mange grunner til endringer i blødningsmønsteret, for eksempel spontanabort, graviditet utenfor livmoren, infeksjon, polypper i livmorhalsen, muskelknuter og kreft.

Ultralyd

Ved hjelp av ultralyd kan gynekologen undersøke livmorhalsen, livmor og eggstokkene. Den beste måten å foreta en slik undersøkelse er å føre ultralydproben opp gjennom skjeden. Denne metoden gjør at kvaliteten på bildene blir bedre, ettersom proben kommer nærmere organene enn om undersøkelsen blir utført på utsiden av buken. I enkelte tilfeller kombineres begge disse teknikkene for å se organene fra ulike vinkler. Ultralyd kan avdekke sykdom i underlivet. Dersom det gjøres funn som mistenkes å være kreft kan det være nødvendig med undersøkelser som MR og CT i tillegg til ultralyd. Aleris tilbyr også disse undersøkelsene.

Plager i forbindelse med overgangsalder

Overgangsalderen er perioden før og etter siste menstruasjonsblødning. Overgangsalderen innebærer fall i kroppens hormonproduksjon, hvilket kan føre til at kvinner får større eller mindre plager. I tillegg til hetetokter er mange plaget med tørr skjede, blødningsforstyrrelser, redusert sexlyst og stressinkontinens. Noen plages også med infeksjoner. 

Smerter i underlivet

Med smerter i underlivet menes smerter i nedre del av magen eller i skjeden. Har du slike smerter bør du kontakte lege. Det kan være mange årsaker til slike smerter. Derfor er det viktig å foreta undesøkelse for å finne ut om du trenger behandling. 

Utflod

Utflod er slim eller væske som skilles ut fra skjeden i større omfang og/eller er mer illeluktende enn den enkelte kvinne oppfatter som normalt. Utflod skyldes ofte skjedekatarr og kan behandles med medisiner. Utflod kan også skyldes kjønnssykdommen klamydia. Klamydia er en vanlig årsak til sterilitet hos kvinner og gir oftest ingen symptomer før sykdommen har kommet langt. Ved mistanke om klamydia bør du undersøkes, slik at behandling kan starte tidlig. Tidlig behandling gjør at man vanligvis ikke får noen ettervirkninger av sykdommen.

Endometriose

Endometriose er en vanlig medisinsk tilstand hvor slimhinnen som kler innsiden av livmoren også finnes utenfor livmoren, og vil påvirke andre organer i bekkenet. Endometriose oppstår hos kvinner i fertil alder. Denne tilstanden kan gi smerter, blødninger og vansker med å bli gravid. Tilstanden kan ofte diagnostiseres ved gynekologisk undersøkelse og ultralyd.

Gynekologiske operasjoner 

Ved Aleris Solsiden kan vi utføre følgende operasjoner:

 • Kikkhullskirurgi i bukhulen (laparoskopi)
 • Diagnostisk ved utredning av uavklarte, nedre magesmerter
 • Sterilisering
 • Fjerning av cyster , eggstokker og endometriose
 • Kikkhullskirurgi i livmorhulen (hysteroskopi)
 • Fjerning av polypper (transcervikal polyppreseksjon)
 • Fjerning av muskelknuter ( transcervikal myomreseksjon)
 • Fjerning av fastsittende spiraler
 • Operasjoner mot fremfall av livmor og skjedevegger (cystocele, rektocele, hypertrofi av livmorhals)
 • Operasjoner for korreksjon av fødselsskader
 • Operasjon mot celleforandringer i livmorhalsen (konisering)
 • Gynekologisk undersøkelse i narkose (utredning med prøvetaking, skifte/fjerne spiraler)
 • Inngrep mot urinlekkasje (TVT) Utredning før operasjon må inntil videre gjøres ved Aleris Oslo 

 

Jeg ønsker time hos gynekolog