Skip to Content

Vi tar kvinnehelse på alvor!

Hjelp når du trenger det

Tverrfaglig tilbud innen kvinnehelse

Her på Aleris har vi høy kompetanse og stort fokus på kvinnehelse, og vi bistår kvinner i alle livets faser. Menn og kvinner er like på mange måter, men for å tilby best mulig behandling legger vi også vekt på at kjønn er en viktig faktor i diagnostisering og behandling av sykdommer og plager.

Mange kvinnehelse-utfordringer krever en tverrfaglig tilnærming. Våre fagfolk møter daglig kvinner med fødselsskader, lekkasjeproblematikk, smertetilstander i underlivet, endometriose og andre sykdommer og plager som kan ramme kvinner.

Vårt medisinske tilbud inkluderer derfor en rekke ulike medisinske fagområder som gynekologer, urologer og uroterapeuter, gastrokirurger og sexologer. Vi tilbyr også medisinsk behandling, kirurgi og samtaleterapi og er opptatt av at kvinner skal få den behandlingen de trenger.

Vi har ingen ventetid og kan tilby hjelp når du måtte trenge det. Vi er også svært opptatt av å sette av god tid til konsultasjon for å sikre at du får en grundig utredning, god informasjon og anledning til å stille de spørsmålene du måtte ha.


Når bør jeg gå til gynekolog?

En underlivsundersøkelse er ikke bare viktig for å utelukke alvorlige sykdommer som kreft.

Les mer

Plager etter fødsel

Etter fødsel er det vanlig med noen fysiske og emosjonelle plager. De fleste går over av seg selv, men er du bekymret bør du ta kontakt med en lege.

Les mer

Vaginisme - smerter under samleie

Vaginisme er et lite dokumentert problem. Likevel viser en undersøkelse fra 2011 at 0,4 prosent av alle kvinner er rammet av lidelsen. 

Les mer

Gynekolog: Derfor er det så viktig å ta celleprøven

Hvorfor er celleprøven noe du bare må prioritere? Og hvorfor tar noen kvinner celleprøven hos gynekolog istedenfor hos fastlegen?

Les mer

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne er en av mange kvinner som har vært flink til å ta jevnlige celleprøver, men som under en kontroll fikk beskjed om at det hadde oppstått celleforandringer.

Hun fikk utført konisering

Urinlekkasje - et skjult kvinneproblem

Til tross for at så mange rammes er det svært mange kvinner som kvier seg for å ta tak i problemet.

Les mer

Sex etter fødsel

Sex etter fødsel kan være en barriere for mange. Opplever du smerter kan det ofte gjøres noe med!

Les mer

Har magemusklene dine delt seg etter graviditet?

Hos de fleste vil musklene trekke seg sammen igjen i løpet av månedene etter fødselen. Men hva skjer hvis de ikke gjør det?

Les mer

– Sliter du med hodepine over lengre tid? I de fleste tilfeller kan det behandles.

Hodepine er plagsomt og kan gå utover livskvaliteten. I noen tilfeller kan det også være farlig. Har du ofte vondt i hodet bør du søke hjelp.

Les mer

Sjekk brystene dine jevnlig

Usikker på hvordan du foretar en selvsjekk av brystene? Her forklarer vi hvordan og hvorfor du bør kjenne brystene dine godt.

Trinnvis guide til selvsjekk

- Kvinner har gjerne mer uspesifikke symptomer på hjertesykdom

Hjerte- og karsykdommer er en av de hyppigste dødsårsaken i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. 

Les mer
Back to top