Skip to Content

Sjekke fruktbarhet

Lurer du på hvor lenge du kan vente med å få barn? En gynekologisk undersøkelse kan gi en pekepinn på om alt er i orden. Man kan imidlertid ikke få et nøyaktig svar på hvor lenge det er "trygt" å vente.

Kartlegging av menstruasjonssyklus

Under konsultasjonen vil gynekologen kartlegge sykehistorien og menstruasjonssyklusen samt foreta en gynekologisk undersøkelse for å se om det foreligger anatomiske forhold som kan hindre en graviditet. Dette kan f.eks være muskelknuter, polypper eller andre anatomiske avvik. En vurdering av antall eggposer som er synlige, vil også være relevant i denne sammenhengen. Kartlegging av livsstil og konsum av alkohol eller røyk vil være en del av konsultasjonen.
 

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Tromsø, tlf: 77 66 21 30
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo), tlf: 23 19 50 50
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99 

 

Hormonprøver og blodprøver

Dersom det er avvik i menstruasjonssyklusen kan man ta hormonprøver for å kontrollere at alt er i orden. Hvilke blodprøver som skal tas avgjøres individuelt og gynekologen vil vurdere dette under konsultasjonen. Man vil også ta Anti Müller Hormon (AMH), som gjenspeiler den såkalte eggstokkreserven. Denne verdien sier imidlertid kun noe om antall eggposer, ikke kvalitet av eggene som ligger i disse posene (se også lengre ned). AMH- verdien alene er ikke egnet til å gi utsagn om fertiliteten.
 

Er egglederne åpne?

Det er også mulig å undersøke om egglederne er åpne, men denne undersøkelsen er ikke en rutineundersøkelse og ikke hensiktsmessig om man ikke har et konkret barneønske, ønsker henvisning til kunstig befruktning, eller har en sykehistorie som tilsier at eggledere skal være tette. Denne undersøkelsen må bestilles per telefon.

 

Faktorer som kan ha innflytelse på fertilitet

Det er viktig å presisere at det er svært mange faktorer som har innflytelse på fertiliteten, som gynekologen ikke kan måle eller kvantifisere. Den viktigste faktoren er alderen. Fra 35-årsalderen synker fertiliteten. Når man er over 40 år er en stor andel av eggene av lavere kvalitet, og selv om man har regelmessig eggløsning, kan det være vanskelig å befrukte disse eggene. Gynekologen har ikke mulighet å sjekke selve eggkvaliteten. Her er det også en stor individuell forskjell blant kvinner.

Uttak og nedfrysning av egg mens man er ung, for å så bruke de senere når man blir eldre, er ikke lovlig i Norge (blir omtalt som "social freezing").
Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Dette kan du gjøre dersom sex etter fødsel er smertefullt

Sex etter fødsel

Sex etter fødsel kan være en barriere for mange. Opplever du smerter kan det ofte gjøres noe med!

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Smerter i skjeden? Her er behandlingen som virker mot vaginisme

Smerter i skjeden? Her er behandlingen som virker mot vaginisme

Klarer du ikke gjennomføre samleie, eller kjennes det som om skjeden strammer seg ukontrollert, kan det være vaginisme.

Les mer >

Pasient hos gynekolog

Time hos gynekolog

Ønsker du å bestille konsultasjon hos gynekolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne er en av mange kvinner som har vært flink til å ta jevnlige celleprøver, men som under en kontroll fikk beskjed om at det hadde oppstått celleforandringer.

Hun fikk utført konisering >


Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Anita Dresmane

Gynekolog

Trondheim

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo

Jeg ønsker å bestille time hos gynekolog

Fyll inn dine opplysninger så tar vi kontakt.


Back to top