Skip to Content

Menstruasjonssmerter

Har du sterke menstruasjonssmerter er det alltid en god idé å bli undersøkt av gynekolog, som kan utelukke sykdommer og veilede deg om eventuell behandling.

Sykdommer som hyppig kan forårsake menstruasjonssmerter er endometriose, adenomyose, spenning i bekkenbunnen og andre mere sjeldne tilstander.

Det er vanlig at kvinner får lette kramper og føler seg litt utilpasse i forbindelse med menstruasjon. De fleste føler seg ikke utrygge av dette, men for noen kvinner er derimot menstruasjonen nesten invalidiserende.

Menstruasjonssmerter kan variere fra lett ømhet til sterke, jagende smerter i underlivet, kramper, oppblåsthet og tretthet. For mange er det tilstrekkelig å lindre plagene med reseptfrie smertestillende tabletter.

Dersom du ikke har god nok effekt av vanlige smertestillende, burde dine smerter kartlegges nøyere.

Menstruasjonssmerter skyldes krampaktige sammentrekninger i livmorens muskulatur. Det er vist at hos kvinner med store smerter, kan disse sammentrekninger være mer utpreget og mindre koordinert. Bekkenets innvendige muskler kan også være årsak til smertene, siden de kan spenne seg så kraftig før og under menstruasjonen at de gir smerter og kraftige trekk over korsryggen.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Colosseum Stavanger, tlf: 51 91 19 60
Agder (Lillesand), tlf: 38 04 99 20
Tromsø, tlf: 77 66 21 30

 

Behandling av menstruasjonssmerter

Lette menstruasjonssmerter kan lindres med smertestillende medisin. Er det tale om sterkere smerter, er det viktig å få kartlagt hva årsaken til smertene er, før man anbefaler en behandling.Kristin Lyng

Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Tina Tellum

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Unni Larsen

Unni Larsen

Gynekolog

Strømmen

Kristina Sole

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo

Kristine Kleivdal

Kristine Kleivdal

Gynekolog

Strømmen


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Ekstrakostnad for laboratorieprøver og annet kan påløpe.

Se priser >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2018. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov. Vår prisliste er derfor ikke utfyllende. Kontakt oss for mer informasjon. Avbestillingsfristen er 24 timer før timen begynner, har du time på mandag er avbestillingsfristen fredagen før. Hvis du ikke møter til avtalt tid, eller avbestiller for sent, blir du fakturert kr 690 kroner + gebyr.

Se priser >

Pasient hos gynekolog

Time hos gynekolog

Ønsker du å bestille konsultasjon hos gynekolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >


Back to top