Skip to Content

Kjønnsvorter

Kjønnsvorter skyldes en virusinfeksjon med et virus som heter Humant papillomavirus (HPV). Mange har infeksjonen i huden uten at de har synlige vorter.

Vortene forsvinner som regel av seg selv, men det er viktig å få sjekket alle hudforandringer og hudlesjoner i underlivet for å få riktig diagnose og utelukke andre alvorlige tilstander.

Hvis du blir smittet av viruset kan det ligge i huden over lang tid (i noen tilfeller år) før du får vorter. Med Kondylomer mener vi synlige vorter på kjønnsorganene og i endetarmsområdet. Kondylomene kan se forskjellige ut og være fra millimeter til centimeter store, enkeltstående eller danne grupper av varierende størrelse. Det er normalt med små utvekster ved inngangen til skjeden og rundt kanten av penishodet. Utvekster som er nye eller som vokser, kan være Kondylomer.

Behandling av kjønnsvorter

Selv om vortene som regel forsvinner av seg selv etter 6-12 måneder med hjelp av kroppens eget immunforsvar, er det viktig å få sjekket alle hudforandringer og hudlesjoner i underlivet for å få riktig diagnose og utelukke andre alvorlige tilstander. Dersom kondylomene gir plager eller er til sjenanse, kan de behandles lokalt med oppløsning eller krem. Vi benytter oss også av cryobehandling, som består av å fryse vorten med flytende nitrogen. Kristin Lyng

Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Unni Larsen

Unni Larsen

Gynekolog

Strømmen

Anita Dresmane

Anita Dresmane

Gynekolog

TrondheimBack to top