Skip to Content

Kjønnsvorter

Kjønnsvorter skyldes en virusinfeksjon med et virus som heter Humant papillomavirus (HPV). Mange har infeksjonen i huden uten at de har synlige vorter.

Vortene forsvinner som regel av seg selv, men det er viktig å få sjekket alle hudforandringer og hudlesjoner i underlivet for å få riktig diagnose og utelukke andre alvorlige tilstander.

Hvis du blir smittet av viruset kan det ligge i huden over lang tid (i noen tilfeller år) før du får vorter. Med Kondylomer mener vi synlige vorter på kjønnsorganene og i endetarmsområdet. Kondylomene kan se forskjellige ut og være fra millimeter til centimeter store, enkeltstående eller danne grupper av varierende størrelse. Det er normalt med små utvekster ved inngangen til skjeden og rundt kanten av penishodet. Utvekster som er nye eller som vokser, kan være Kondylomer.

Behandling av kjønnsvorter

Selv om vortene som regel forsvinner av seg selv etter 6-12 måneder med hjelp av kroppens eget immunforsvar, er det viktig å få sjekket alle hudforandringer og hudlesjoner i underlivet for å få riktig diagnose og utelukke andre alvorlige tilstander. Dersom kondylomene gir plager eller er til sjenanse, kan de behandles lokalt med oppløsning eller krem. Vi benytter oss også av cryobehandling, som består av å fryse vorten med flytende nitrogen. Kristin Lyng

Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Anita Dresmane

Anita Dresmane

Gynekolog

Trondheim

Kristina Sole

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Dette kan du gjøre dersom sex etter fødsel er smertefullt

Sex etter fødsel

Sex etter fødsel kan være en barriere for mange. Opplever du smerter kan det ofte gjøres noe med!

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Pasient hos gynekolog

Time hos gynekolog

Ønsker du å bestille konsultasjon hos gynekolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne er en av mange kvinner som har vært flink til å ta jevnlige celleprøver, men som under en kontroll fikk beskjed om at det hadde oppstått celleforandringer.

Hun fikk utført konisering >

Gynekolog på Strømmen

Gynekolog på Strømmen

Aleris på Strømmen har svært kort ventetid for time hos gynekolog, og du trenger ingen henvisning.

Les mer >


Back to top