Skip to Content

Infertilitetsutredning

Har du uten hell prøvd å bli gravid i over 12 måneder, og hatt regelmessig og ubeskyttet samleie i denne perioden? Da kan det være lurt å ta en undersøkelse hos gynekolog for å utelukke at det foreligger noen åpenbare årsaker til at du ikke har blitt gravid.

Under konsultasjonen vil gynekologen kartlegge alle områder som kan bidra til ufrivillig barnløshet. En gjennomgang av sykehistorien, kartlegging av menstruasjonssyklus og annen informasjon står sentralt. Det vil være til stor hjelp hvis du har oversikt over menstruasjonssyklusen. Å bruke en app eller en annen form for blødningskalender for å få oversikten i noen måneder på forhånd, kan altså være lurt.

Man kan også undersøke om eggledere er åpne, men denne undersøkelsen må tas tidlig i syklus, fra 3-7 dag etter påbegynt menstruasjon. Dette er ikke en rutineundersøkelse og dersom man ønsker denne, ber vi om at det bestilles per telefon.

Blodprøver vil i noen tilfeller bidra til å kartlegge om man har eggløsning,  og om det foreligger andre uregelmessigheter som kan føre til infertilitet. Hvilke blodprøver som skal tas, må avgjøres individuelt og  gynekologen vil vurdere dette under konsultasjonen.

Kontakt oss:

Frogner (Oslo), tlf: 22 54 10 00
Colosseum-Nobel (Majorstuen, Oslo),tlf: 23 19 50 50
Strømmen, tlf: 63 80 03 30
Marken (Bergen), tlf: 55 59 99 99
Hinna Park (Stavanger), tlf: 51 57 75 50
Solsiden (Trondheim), tlf: 73 87 20 00
Tromsø, tlf: 77 66 21 30

 

Undersøkelse av mannen

I over halvparten av tilfellene av ufrivillig barnløshet spiller også faktorer hos mannen en stor rolle. Derfor er det viktig å få oversikt over mannens sykehistorie og det vil være vanlig å ta en sædprøve, noe som gynekologen kan henvise til.  Det anbefales derfor å ta partneren med til en undersøkelse for ufrivillig barnløshet.

 

Henvisning til prøverørsbehandling

Dersom dere ønsker en vurdering for henvisning til prøverørsbehandling, er henviser (gynekologen i dette tilfellet) forpliktet til å vurdere om paret oppfyller alle kriterier til en fertilitetsbehandling, og skal også foreta en undersøkelse av mannen. Derfor ber vi at begge partnere kommer til konsultasjonen.

Også i tilfeller hvor likekjønnede par ønsker henvisning til kunstig befruktning er vi forpliktet å vurdere begge partnere.

 Kristin Lyng

Kristin Lyng

Gynekolog

Oslo

Katrine Kirial

Katrine Kirial

Gynekolog

Stavanger

Tina Tellum

Tina Tellum

Gynekolog

Oslo

Anita Dresmane

Anita Dresmane

Gynekolog

Trondheim

Kristina Sole

Kristina Sole

Gynekolog

Oslo


Priser medisinsk senter

Priser medisinsk senter

Prisene gjelder fra 1. februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan derfor ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Dette kan du gjøre dersom sex etter fødsel er smertefullt

Sex etter fødsel

Sex etter fødsel kan være en barriere for mange. Opplever du smerter kan det ofte gjøres noe med!

Les mer >

Priser sykehus

Priser sykehus

Prisene gjelder fra 1.februar 2019. Aleris dekker et bredt tilbud av fagområder, og vi kan ofte tilpasse løsninger basert på individuelle behov.

Se priser >

Pasient hos gynekolog

Time hos gynekolog

Ønsker du å bestille konsultasjon hos gynekolog, benytt web-bookingen til det enkelte sykehus ved å klikke på sykehusnavnet.

Bestill her >

Gynekolog på Strømmen

Gynekolog på Strømmen

Aleris på Strømmen har svært kort ventetid for time hos gynekolog, og du trenger ingen henvisning.

Les mer >

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne (48) ble behandlet for celleforandringer

Hanne er en av mange kvinner som har vært flink til å ta jevnlige celleprøver, men som under en kontroll fikk beskjed om at det hadde oppstått celleforandringer.

Hun fikk utført konisering >


Back to top