Tilbyr unik og omfattende helsesjekk

Executive Health er et helt nytt tilbud ved Aleris som skal gi deg skreddersydd oppfølging av helsen din - hele året.

Som Norges største private helseaktør tilbyr Aleris det nye konseptet Executive Health - et forebyggende helseprogram designet for å avdekke risikofaktorer tidlig, slik at de kan håndteres før de blir omfattende helseproblemer som påvirker helsetilstand og livssituasjon negativt.

Executive Health gir medlemmene en svært omfattende og skreddersydd årlig helsesjekk. I tillegg får de en individuell helseplan og umiddelbar tilgang til den medisinske ekspertisen ved Aleris året rundt.

Unikt konsept

Liz Heyerdahl Svensen er leder av Executive Health ved Aleris på Frogner. Hun koordinerer programmet, i tillegg til å være kontaktperson for medlemmene. 

- Dette er et unikt og spennende tilbud i Norge. Slike helsesjekker er imidlertid veletablert i utlandet, for eksempel i England, USA, Canada og Sverige, sier Heyerdahl Svensen .

Hun forteller at Aleris er stolte av å kunne tilby dette konseptet.

- Inkludert i Aleris Executive Health har vi et bredt spekter av spesialister som dekker de fleste medisinske fagfelt. I løpet av dagen gjennomgår pasienten opptil ti ulike spesialistundersøkelser, blant annet hos kardiolog, hudlege og øyelege. 

Heldags helsesjekk

På den årlige helsesjekken kommer pasientene til Aleris omkring klokken 08.00 om morgenen, og har prøvesvar og egen helseplan allerede ved middagstider samme dag. Da har de vært gjennom omfattende undersøkelser på alle aktuelle områder.

- De kommer hit om morgenen og får parkeringsplass før jeg følger dem inn i separate lokaler, som de har for seg selv hele dagen. Her kan medlemmene trekke seg tilbake mellom konsultasjonene og få et lite pusterom.

- På pasientrommet har Executive Health-medlemmene tilgang til egen iPad, trådløst nettverk, kaffemaskin, egen dusj, bad og eksklusiv lunsj.

- I tillegg får de ledsagelse av Liz Heyerdahl Svensen som følger dem gjennom hele dagen.

Dagen starter og avsluttes med en samtale hos ansvarlig lege Johan Edvard Tellum, som er spesialist i allmennmedisin og bakgrunn også fra Radiumhospitalet. De aller fleste undersøkelsene foregår på Executive Health-avdelingen, hvor spesialistene kommer direkte til pasienten. Dette for å skjerme pasientene for mest mulig venting.

Aleris legger vekt på å ha ansatte med høy kompetanse og investerer i avansert medisinsk utstyr. I tillegg har helsehuset egen røntgenavdeling og eget kreftsenter.

Tilfredsstillende å kunne bruke god tid på pasientene

Johan Edvard Tellum forteller at det er viktig for Aleris å ha god oversikt over pasientenes helsetilstand før de kommer til undersøkelse.

- Dette er for at vi skal kunne legge opp det individuelle programmet så strømlinjeformet som mulig, sier han.

Tellum forteller at han har fått utelukkende positive tilbakemeldinger fra pasientene hittil. Han forteller at det oppleves godt å kunne sette seg ordentlig inn i helsetilstanden til hvert enkelt medlem.

- Det er veldig tilfredsstillende for oss som helsepersonell å kunne bruke god tid på hver pasient og gjøre ting så grundig som vi gjør her. Pasienten er i sentrum, sier Tellum.

Tilpasset alder og kjønn

De konkrete undersøkelsene som gjøres i løpet av dagen tilpasses ned til minste detalj etter kjønn, alder og risiko for ulike sykdommer i familien.

- Primært består undersøkelsene av helsesjekk hos allmennlege, blodprøver, oppgradering av vaksiner, ultralyd av indre organer, full hjertesjekk, føflekksjekk hos hudlege, hørselstest og undersøkelse hos øyelege. Menn tar MR av prostata og undersøkes av urolog, mens kvinner får MR av bryster og gynekologisk undersøkelse.

Heyerdahl Svensen forteller at det er privatpersoner som ønsker å investere i egen helse sin som er medlemmer av Executive Health ved Aleris.

På slutten av dagen får pasientene med seg en perm med individuell helseplan, anbefalinger og råd basert på dagens undersøkelser.

- Dersom det oppdages tilstander som må utredes videre, er pasientene i gode hender hos Aleris - som hjelper dem til de rette folkene, enten i Aleris eller i samarbeid med det offentlige helsevesenet. Målet er at utredning og behandling skal settes i system og at pasientene skal slippe ventetid.

Svært gode tilbakemeldinger

- Tilbakemeldingene har vært fantastiske. Vi har fått beskjed om at det var på tide at dette kom til Norge, forteller Heyerdahl Svensen.

- Pasientene slipper frustrasjonen det er ved å stå på venteliste. Her får du svar på dagen, og du slipper å måtte lete deg frem til rett fagpersonell og tilbud selv. Vi koordinerer alt, og dessuten er alt av undersøkelser samlet på én dag. Vi ønsker å tilby pasientene det lille ekstra for å gjøre hele opplevelsen så behagelig som mulig for dem, avslutter Heyerdahl Svensen.