Skip to Content

Nora Tuseth

Kardiolog

Nora Tuseth er spesialist i indremedisin og hjertesykdommer, og jobber ved Aleris i Bergen. Hun har bred erfaring innen kardiologi, med hovedvekt på utredning av pasienter med brystsmerter/hjertekransåresykdom.

Hun har spesialkompetanse i vurdering av CT av hjertekransårene, som også tilbys gjennom Aleris. Videre har hun arbeidet mye med utredning og behandling av pasienter med hjertesvikt, hjerterytmeforstyrrelse, høyt blodtrykk og hjerteklaffesykdom. Hun følger pasientene ved egen poliklinikk og har i den forbindelse solid erfaring med pacemakere og ultralyd av hjertet.

Nora Tuseth ble utdannet lege ved universitetet i München, Tyskland 2003, hvor hun også tok medisinsk doktorgrad og arbeidet ved universitetssykehuset Klinikum Innenstadt. Siden 2007 har hun jobbet ved hjerteavdelingen på Haukeland universitetssykehus. Hun har drevet med forskning og bidratt til flere publikasjoner i internasjonale tidsskrift.

I møtet med pasienten er det viktig for henne å gjøre en grundig undersøkelse i tillegg til å ha en god dialog. Hun vektlegger livsstilsendring og god forebyggende behandling. Pasienter med mistenkt alvorlig sykdom blir henvist videre for behandling ved sykehus.

Nora Tuseth snakker norsk, tysk, engelsk og fransk.

Nora Tuseth

Nora TusethHjertespesialist: – Disse symptomene må du være obs på om du trener mye

Hjertespesialist: – Disse symptomene må du være obs på om du trener mye

Her er rådene fra hjertelegen til deg som har en aktiv hverdag.

Les mer >

Symptomer på hjerte- og karsykdommer

- Kvinner har gjerne mer uspesifikke symptomer på hjertesykdom

Hjerte- og karsykdommer er den hyppigste dødsårsaken i Norge, og mange har en eller flere risikofaktorer uten å vite om det. 

Les mer >Back to top