Skip to Content

Hjörtur Gislason

Gastrokirurg

Hjørtur Gislason etablerte overvektskirurgien hos Aleris i Oslo høsten 2005, hvor man nå har utført over 6000 slankeoperasjoner. Gislason regnes som en av Europas ledende gastrokirurger ved at han aktivt har utviklet metoden gastric bypass og har hittil utført over 6000 slike inngrep. I tillegg har han bred erfaring fra andre typer slankeoperasjoner. Gislason holder jevnlig kurs for det medisinske miljøet innen fedmekirurgi, både internasjonalt og nasjonalt og har en rekke publikasjoner i internasjonale tidsskrifter.Hjörtur Gislason er spesialist i kirurgi fra 1991 og i gastrokirurgi fra 1996. Han har sin doktorgrad fra Universitetet i Bergen 1995. Han er i dag ledende overvektskirurg og medisinsk ansvarlig for alle slankeoperasjonene i Aleris i Skandinavia.

Gjennom sitt arbeid som kirurg på Haukeland sykehus i Bergen 1988 til 1999 og på Landspitalinn på Island 1999 til 2005 har Gislason vært aktivt med på å bygge opp kikkehullskirurgiteknikken. Han har drevet med overvektskirurgi siden 1993 og var blant de aller første i Europa som startet med å benytte kikkehullsteknikk på slankeoperasjoner (fra år 2000).

Gislason har også lang erfaring av behandling og operasjoner av pasienter med kreftsykdommer i bukhulen. Han arbeidet med kreftsykdommer i bukhulen på Haukeland Sykehus fra 1988-99 og var overlege for denne sykdomsgruppen ved Landspitalin Universitetsykehus på Island fra 1999 til 2006.

”Å vise respekt og gi god behandling gjennom hele pasientforløpet er grunnleggende og svært viktig i mitt møte med pasientene.”

Gastrokirurg Hjörtur Gislason

Hjörtur Gislason jobber ved:

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf Sykehus 22 54 10 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43

Aleris Kreftsenter

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

22 54 11 88

Aleris Overvektsklinikk

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

22 12 49 91


Gastrokirurg

Inngrep i buken

Vi har svært erfarne spesialister innen gastrokirurgi og tilbyr det meste av gastrokirurgiske inngrep.

Mage- og tarmspesialist

Gastroenterolog

Mage- eller tarmproblemer? Våre erfarne spesialister i fordøyelsessykdommer tilbyr grundig utredning.

Lokal utredning for slankeoperasjon

Konsultasjoner i en by nær deg

Våre erfarne kirurger tilbyr lokal utredning ved de ulike sykehusene våre, slik at du ikke trenger å reise til Oslo før en eventuell operasjon.

Gastric Sleeve

1 eller 5 års oppfølging

Ved en gastric sleeve fjernes 85 % av magesekken ved hjelp av kikkhullskirurgi. Dette gjør at man må spise lite av gangen og blir fort mett.

Sleeve-bypass er en helt ny operasjonsmetode innen slankeoperasjoner. Denne kan vi nå tilby ved Aleris Overvektsklinikk.

Gastric Bypass

Egner seg for deg med BMI over 40

Gastric Bypass metoden i kombinasjon med livsstileendring synes å gi best resultater på lang sikt.


Hedin Jacobsen Gastrokirurg

Oslo

Les mer
Ebrahim Aghajani Gastrokirurg

Oslo

Les mer
Bent Johnny Nergård Gastrokirurg

Oslo

Les mer
Carl Fredrik Schou Gastrokirurg

Oslo

Les mer
Hilde Gudem Klinisk ernæringsfysiolog

Oslo

Les mer
Kristiane Hjelkrem Klinisk ernæringsfysiolog.

Oslo

Les mer
Back to top