Skip to Content

Tina Tellum

Gynekolog

Tina Tellum er gynekolog og tar sin doktorgrad med et gynekologisk forskningsprosjekt ved OUS Ullevål.

Tina Tellum (f. 1977) ble uteksaminert som lege ved Universitetet i München, Tyskland, i 2005. Etter to år i spesialisering innen fødselshjelp og gynekologi i Tyskland, flyttet hun til Norge. Der jobbet hun ved Kvinneklinikken i Førde og ved Gynekologisk avdeling i Sykehuset Innlandet mellom 2007-2010, hvor hun samlet bred erfaring innen generell gynekologi.

Siden 2011 har hun jobbet ved Oslo Universitetssykehus. Der har hun opparbeidet seg kompetanse særlig innen gynekologisk kreft ved Det Norske Radiumhospitalet (DNR) og innen infertilitet ved Seksjon for Ufrivillig Barnløshet/Reproduksjon ved Rikshospitalet. Hun har vært universitetslektor innen gynekologi og fødselshjelp ved Universitetet i Oslo.

Generell gynekologi, svangerskapsomsorg og fødselshjelp er likevel hennes daglige kompetanseområde, som hun setter stor pris på.

Hennes forskningsprosjekt omfatter en hyppig, men lite kjent tilstand, kalt «adenomyose», som fører bl.a. til menstruasjonssmerter, blødningsforstyrrelser og infertilitet. Dersom du ønsker en vurdering av adenomyose og/eller endometriose og har en lang og komplisert sykehistorie med mange tidligere legebesøk, ber vi om at du booker en dobbeltime.

Du kan oppsøke gynekolog Tina Tellum for alle typer problemstillinger som for eksempel celleforandringer, prevensjonsveiledning, infertilitet, blødningsforstyrrelser, problemer forbundet med overgangsalderen, urinlekkasje, smerter, graviditet, fødselsangst eller generelle gynekologiske kontroller.

«Kvinner som oppsøker en gynekolog er ofte i en sårbar situasjon. Å gi dem trygghet, lytte til dem og samtidig tilby høyest faglig kompetanse - det er det viktigste for meg som lege. Hver kvinne skal føle seg sett og hørt. »

Gynekolog Tina Tellum

Tina Tellum jobber ved:

Aleris Sykehus og Røntgen Frogner

Frederik Stangs gate 11-13
0264 Oslo

Tlf Sykehus 22 54 10 00

Tlf Røntgen 22 43 43 43


Gynekolog

Utredning og operasjon

Aleris tilbyr gynekologiske konsultasjoner over hele landet, i tillegg til gynekologiske operasjoner i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

En celleprøve er fort gjort, og selv om noen finner det litt ubehagelig, er det ikke smertefullt.

Lurer du på hvor lenge du kan vente med å få barn? En gynekologisk undersøkelse kan gi en pekepinn på om alt er i orden.

Vi kan følge opp både mor og fosters helse gjennom hele svangerskapet. Du trenger ingen henvisning for å komme til våre gynekologer.

Overgangsalder

Før og etter siste menstruasjonsblødning

Overgangsalderen innebærer fall i kroppens hormonproduksjon, hvilket kan føre til at kvinner får større eller mindre plager.

Har du sterke menstruasjonssmerter er det alltid en god idé å bli undersøkt av gynekolog.


Back to top