Saulius Rytas Lapinskas

Ortoped

Behandlingsområder

Ortopedi

Dr. Saulius R Lapinskas er spesialist i ortopedisk kirurgi og har spesialisert seg i fot - og ankelkirurgi. Både endoskopisk (kikkhull operasjoner) og åpne operasjoner som ankel - og tå - artroskopier, korreksjoner av hallux valgus og hammertær, fjerning av Morton’s neuromer, operasjoner på sener osv.

Han gjennomførte sine medisinske studier og spesialistutdanning i Litauen. Lapinskas flyttet deretter til Norge og har vært overlege i ortopedisk kirurgi ved Orkdal Sykehus, St. Olavs Hospital siden januar 2003. Der opererer han store korreksjoner av fot og ankel, f. ex korreksjoner av plattfot, avstivningsoperasjoner på store ledd i fot og ankel, ankelprotese - operasjoner osv. I tillegg også en god del av kneartroskopier og traumatilfeller.

Han har også  hatt et nært samarbeid med fot - og ankel kirurg fra Boston, USA i tillegg til ortopedisk erfaring fra privatklinikk i Vilnius, Litauen.

Saulius Lapinskas er medlem i Norsk Fot - og Ankel Kirurgisk Forening og Norsk Artroskopi - Forening, samt medlem av Norsk Ortopediforening og Overlegeforening. Deltar ofte i faglige møter og kongresser. 

”Det er veldig viktig for meg med god kommunikasjon med pasienten. Dette starter med å  forklare pasienten om sykdommen og behandlingsmuligheter og deretter gi mest mulig klare og realistiske forventninger etter operasjonen og på langt sikt. Å møte en fornøyd og takknemlig pasient etter operasjon er den beste belønning.”

Til toppen av siden