Skip to Content

Saulius Rytas Lapinskas

Ortoped

Dr. Saulius R Lapinskas er spesialist i ortopedisk kirurgi og har spesialisert seg i fot - og ankelkirurgi. Både endoskopisk (kikkhull operasjoner) og åpne operasjoner som ankel - og tå - artroskopier, korreksjoner av hallux valgus og hammertær, fjerning av Morton’s neuromer, operasjoner på sener osv.

Han gjennomførte sine medisinske studier og spesialistutdanning i Litauen. Lapinskas flyttet deretter til Norge og har vært overlege i ortopedisk kirurgi ved Orkdal Sykehus, St. Olavs Hospital siden januar 2003. Der opererer han store korreksjoner av fot og ankel, f. ex korreksjoner av plattfot, avstivningsoperasjoner på store ledd i fot og ankel, ankelprotese - operasjoner osv. I tillegg også en god del av kneartroskopier og traumatilfeller.

Han har også hatt et nært samarbeid med fot - og ankel kirurg fra Boston, USA i tillegg til ortopedisk erfaring fra privatklinikk i Vilnius, Litauen.

Saulius Lapinskas er medlem i Norsk Fot - og Ankel Kirurgisk Forening og Norsk Artroskopi - Forening, samt medlem av Norsk Ortopediforening og Overlegeforening. Deltar ofte i faglige møter og kongresser.

”Det er veldig viktig for meg med god kommunikasjon med pasienten. Dette starter med å forklare pasienten om sykdommen og behandlingsmuligheter og deretter gi mest mulig klare og realistiske forventninger etter operasjonen og på langt sikt. Å møte en fornøyd og takknemlig pasient etter operasjon er den beste belønning.”

Ortoped Saulius Rytas Lapinskas

Saulius Rytas Lapinskas jobber ved:

Aleris Sykehus Rosenborgklinikken

Odd Iversens veg 4, Lerkendal stadion, inngang 5, 2. etasje
7031 Trondheim

73 95 45 50


Ortoped

Plager i skjelett, sener, muskler og/eller ledd?

Våre erfarne spesialister utreder og behandler smerter i hofteledd, kneledd, håndledd, fotledd, skulder, albue og idrettsskader.

Aleris har et bredt ortopedisk tilbud for privatbetalende pasienter, offentlige pasienter og forsikringsselskaper.

Inneklemming

Impingement

Inneklemming er smerte lokalisert høyt på overarmen og forverres ofte ved løft av armen fremover og ut fra kroppen.

Hofteskopi

Hofteoperasjon med kikkhullskirurgi

Ved Aleris har vi erfarne hoftekirurger som utfører både artroskopisk kirurgi og proteseoperasjoner.

Mortons nevrom

Mortons metatarsalgi

Mortons nevrom er en plagsom og smertefull tilstand i foten. Plagene lindres ofte ved tilpasning av skotøy eller avlastende innleggssåler.

Krokfinger

Dupuytrens kontraktur

Dupuytrens kontraktur er en håndlidelse hvor knuter eller strenger dannes i håndflaten eller på undersiden av fingrene.


Torbjørn Grøntvedt Ortoped

Trondheim

Les mer
Rune Moan Ortoped

Trondheim

Les mer
Back to top