Anton Langebrekke

Gynekolog

Behandlingsområder

Gynekolog

Anton Langebrekke er spesialist i gynekologi fra 1985 og har arbeidet som overlege ved gynekologisk avdeling i Sverige, Sentralsykehuset i Akershus (AHUS), Aker-, Radiumhospitalet, Ullevål- og nå Oslo universitetssykehus hvor han fortsatt arbeider.

Blant de sykdomstilstander han har jobbet mest med er ufrivillig barnløshet, og særlig endometriose. Han regnes som en av de fremste ekspertene på endometriose i Norge. Dessuten blødningsforstyrrelser, cyster på eggstokkene, muskelknuter i livmoren og forskjellig kirurgisk behandling av disse tilstander. Han har også betydelig erfaring i operativ behandling av blære-,rectum- og livmorfremfall. 

Han er seksjonsoverlege for gynekologiske operasjoner og særlig fokus på endoskopisk kirurgi (kikkhullskirurgi-laparoskopi og hysteroskopi).

Han var pioner innen kikkhullskirurgi (laparoskopi og hysteroskopi) i Norge fra slutten av 1980 tallet og var med og dannet den europeiske foreningen for kikkhullskirurgi (ESGE).

Anton Langebrekke er spesielt opptatt av å ha en god dialog med pasienter som skal til kirurgisk behandling av ulike underlivssykdommer. Behandlingsmetode må avgjøres i samråd med pasienten etter en slik dialog.

Til toppen av siden