- Utrolig fornøyd med opplegget til Aleris og Martini

Knut Greger Solberg opplevde aldri noen symptomer på prostatakreft, men fulgte fastlegens råd om sjekke seg en gang i året. Det kan ha reddet livet hans. Da PSA-testen viste høye verdier, oppsøkte Knut urologen hos Aleris.

-Nå har jeg det veldig bra og er superlykkelig!

 Bare tre måneder etter en vellykket prostataoperasjon er Knut på god vei tilbake til hverdagen. 

Kona foreslo Aleris 

Det var på en årlig helsekontroll at fastlegen oppdaget at PSA-verdien til Knut hadde steget litt. En litt høyere PSA trenger ikke være tegn på alvorlig sykdom, men siden Knut ikke hadde noen symptomer ellers, syntes legen det var best å undersøke nærmere hva denne stigningen kunne skyldes.

-Da jeg fortalte dette til kona, lurte hun på om ikke jeg skulle ringe Aleris. Hun har hatt god nytte av dem tidligere, og jeg legger ikke skjul på at jeg hadde lyst til å få et svar på dette så snart som mulig. Jeg fikk time hos Aleris raskt og ble satt opp til biopsi uken etter.

– Den biopsien var ikke noe særlig, det tror jeg ingen synes. Men selv om det var ubehagelig, var både urologen og sykepleieren med på å løfte stemningen. De var hyggelige og fikk meg til å slappe av, forteller han.

Kort tid etter biopsien fikk Knut en telefon fra Aleris: -Urologen forklarte at de hadde funnet noe, og ønsket meg inn for å ta nye MR-bilder og en samtale to dager senere.

-Det er ingen spredning, og ingen akutt fare. Det var det første urolog Leif Erik Grønning sa til meg i det jeg gikk inn døra. Han tegnet og forklarte - og det synes jeg var veldig ålreit, sier Knut og legger til: - Dr Grønning tok seg god tid for å sikre at jeg forsto sykdommen. Selv om det ikke var noe akutt, sa han at vi burde handle raskt. Han forklarte om valgmulighetene i det norske systemet, og om samarbeidet som Aleris har med Martiniklinikken i Hamburg. Jeg spurte urologen rett ut: - Hva ville du gjort hvis du var meg? Han sa han uten å tvile hadde valgt Martini, og da var saken klar.

Glad jeg fulgte legens råd: Jeg ble så godt tatt vare på

Knut forteller han er glad han fulgte konas råd om å ta kontakt med Aleris, og legens råd om å reise til Tyskland. - Allerede dagen etter ble jeg oppringt av en hyggelig dame fra Martiniklinikken. Vi avtalte operasjonsdato, og tre uker senere dro jeg til Tyskland. Kona og jeg ble plukket opp på flyplassen. Vi fikk norsk tolk: Det var vanvittig mye informasjon, men alt var så proft. De var så flinke til å forklare alt mulig, og jeg følte meg veldig godt ivaretatt.

- Operasjonen gikk veldig bra. Jeg hadde lite smerter i etterkant. Det eneste var at det var uvant og ubehagelig med kateter, forklarer Knut.

Knut forteller videre om et veldig godt tilrettelagt opplegg på Martiniklinikken. Spesielt trekker han frem sykepleierne: - De er rett og slett superproffe. De var så flinke til å bygge opp om det fellesskapet som oppsto mellom oss pasientene som ble operert i samme uke, og du fikk liksom ikke tid til å tenke på at dette var skummelt. Kirurgen redder livet ditt, og sykepleierne redder psyken, sier Knut filosofisk.

Etter en uke på sykehuset ble kateteret fjernet, og Knut og kona ble kjørt til flyplassen, med nummeret til en egen kontaktperson og beskjed om at de kunne klinikken ringe når som helst hvis det var noe de lurte på. Noen dager etter hjemkomsten ringte Martiniklinikken for å gi Knut resultatene fra laben, der de undersøker om de har fått med seg all kreften. Heldigvis var det gode nyheter.

- Jeg var på Sandvika Storsenter da de ringte, og da jeg la på var det en tilfeldig forbipasserende som lurte på hvor mye jeg hadde vunnet. Jeg var så glad for at dette hadde gått bra!

Utrolig bra opplegg

- Jeg kan altså ikke få fullrost opplegget til Aleris og Martiniklinikken godt nok. Jeg har følt meg så godt ivaretatt under hele prosessen. Alt har vært så effektivt og proft både fra Aleris og Martiniklinikken. Nå ser jeg fremover. Fastlegen min synes jeg har blitt litt rund i kantene, så nå går jeg turer hver dag på hans befaling, avslutter en glad og optimistisk Knut.