- En tilfeldig blodprøve avslørte beinmargskreft i emning
- Ingenting i min sykdomshistorie skulle tilsi at jeg skulle bli Bærums yngste til å få beinmargskreft, forteller Therese 41 år.
Benmargskreft (myelomatose) er en kreftform som kjennetegnes av ukontrollert vekst i en bestemt gruppe av beinmargens celler. Aleris tilbyr behandling for benmargskreft med medikamenter som ikke er tilgjengelig i det offentlige.
Benmargskreft er en kreftform som kjennetegnes av ukontrollert vekst i en bestemt gruppe av beinmargens celler, de såkalte plasmacellene. Sykdommen opptrer sjelden hos mennesker under 40 år. Gjennomsnittsalder når diagnosen stilles, er ca. 68 år. Det forekommer ca 450 nye tilfeller per år i Norge.
Behandling gis som kombinasjoner av forskjellige målrettede medikamenter. Det er vanlig å stå på kronisk behandling for å kontrollere sykdommen. Ved "tilbakefall" eller "progresjon"(økning) av sykdommen, bytter man til en ny kombinasjon av medikamenter. Vi behandler Myelomatose, inkludert Amyloidose.
Hensikten med kreftbehandlingen er å lindre eventuelle symptomer, samt å forlenge overlevelsen. Det er ikke mulig å kurere denne kreftsykdommen. Overlevelsestiden har økt med moderne behandling.
Ved behandling av benmargskreft brukes blant annet disse medisinene:
Pasienter med denne sykdommen har ofte en periode uten symptomer hvor sykdommen kun vises i blodprøver. Etter hvert utvikles symptomer som:
Ved beinmargskreft (myelomatose) blir det en kraftig overproduksjon av en bestemt type antistoffer, og produksjonen av andre typer fortrenges eller undertrykkes. Samtidig undertrykkes også produksjonen av røde blodceller, blodplater og hvite blodceller. Redusert produksjon av vanlige hvite blodceller fører til svekket motstandskraft mot infeksjoner.
Sykdommen medfører at beinvev ødelegges. Det oppstår flekkvise forandringer blant annet i ryggen. Disse skadene i beinvevet kan medføre skjelettsmerter og uvanlige beinbrudd. I ryggen kan slike beinbrudd skade ryggmargen.
Mistenkelige undersøkelsesfunn, sammen med symptomer som beskrevet, kan gi sterk mistanke om sykdommen. For å få bekreftet diagnosen må pasienten henvises til beinmargsundersøkelse eller eventuelt annen aktuell vevsprøve. Denne undersøkelsen er også viktig for å kartlegge omfanget og alvorlighetsgrad av sykdommen, samt for valg av behandling. Det vil også bli tatt CT- eller røntgenundersøkelse, eventuelt MR.
Send inn dette skjema så tar vi kontakt.
- Ingenting i min sykdomshistorie skulle tilsi at jeg skulle bli Bærums yngste til å få beinmargskreft, forteller Therese 41 år.
Myelomatose
Vi tilbyr ny medisin mot benmargskreft, som foreløpig ikke er tilgjengelig i det offentlige.
Gentesting av din kreftsvulst
Vi tilbyr gratis og uforpliktende informasjonssamtale med kreftlege angående gentesting.
Lever du med kreft og ønsker en vurdering av din kreftsykdom og de nyeste behandlingene?
Her finner du mer informasjon om ulike kreftformer og -behandlinger i tillegg til pasienthistorier tilknyttet Aleris Kreftsenter.
Legetime på chat