Skip to Content

Immunterapi som tilleggsbehandling etter kirurgi

Aleris tilbyr nå immunterapi som forebyggende tilleggsbehandling til føflekkkreft-pasienter som har gjennomgått operasjon.

Svært gode resultateter av behandling

Behandlingen har vist svært gode resultater. Ondartet føflekkreft er blant kreftsykdommene med størst økning i forekomst. Selv etter kirurgisk fjerning av detekterbar sykdom har pasienter med fremskreden sykdom stor risiko for tilbakefall og død.

Aleris tilbyr nå immunterapi som tilleggsbehandling til pasienter i stadium IIc,  III og IV som har gjennomgått operasjon for å fjerne melanom med omgivende vev og lymfeknuter. Selv etter kirurgisk komplett fjerning av synlig sykdom har disse pasientene stor risiko for tilbakefall og død. Slik livsforlengende adjuvant behandling ble godkjent av amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) den 20.12.17 etter å ha vist svært gode resultater i studier (link til studie). Behandlingen er foreløpig ikke tilgjengelig i den offentlige helsetjenesten i Norge.

 

Ondartet føflekkreft

Ondartet føflekkreft (malignt melanom) er blant kreftsykdommene med størst økning i forekomst. Forekomsten stiger med økende alder. Sammenlignet med andre land med tilsvarende høy forekomst, har Norge en høy dødelighet. Ondartet føflekkreft er den alvorligste formen av hudkreft. Det utvikles fra de pigmentdannende celler i huden. Føflekkreft oppstår vanligvis i huden, men kan også forekomme i øyet og i sjeldne tilfeller i slimhinner. Sykdomsprogresjonen er klassifisert etter stadium. Pasienter med stadium III melanom har kreftceller som har spredt seg i huden, lymfekar eller lymfekjertler nær det opprinnelige kreftstedet, mens fase IV-pasienter har kreftceller som har spredt seg i andre deler av kroppen.

Dagens behandling av ondartet føflekkreft kan omfatte immunterapi, strålebehandling, kirurgi, palliativ kirurgi og/eller kjemoterapi. Som en del av behandlingsalternativene for stadium III og IV, kan pasienter gjennomgå operasjon (dvs. "reseksjon") for å fjerne melanom, omgivende vev og lymfeknuter. 

 

Ønsker du å komme i kontakt med Aleris Kreftsenter?

Ring oss på 22 54 11 88 , eller send en e-post til 


Her får du utført denne tjenesten


Føflekkreft- malignt melanom

Føflekkreft- malignt melanom

Norge er i verdenstoppen når det kommer til føflekkreft, og antall tilfeller av hudkreft er økende. Føflekkreft og "malignt melanom" er det samme.

Les mer om føflekkreft >

Hvordan skille ufarlige forandringer og føflekker i huden fra de farlige?

Hvordan skille ufarlige forandringer og føflekker i huden fra de farlige?

Føflekker er i seg selv ikke farlige. Men de kan utvikle seg til maligne melanomer, føflekkreft. Føflekkreft kan oppstå i føflekker eller som en helt ny pigmentering.

Les mer om våre tjenester >

Føflekkreft symptomer

Føflekkreft symptomer

Er du flink til å sjekke føflekkene dine? Nedenfor lister vi opp typiske symptomer på føflekkreft, og nevner noen faktorer som kan gjøre deg mer utsatt enn andre for å få denne typen av kreft.

Lær mer her >

Føflekkreft

Ondartet føflekkreft

Aleris tilbyr nå immunterapi som forebyggende tilleggsbehandling til føflekkkreft-pasienter som har gjennomgått operasjon. Behandlingen har vist svært gode resultater.

Les mer >

Petra (65)* får immunterapi hos Aleris: -Gleder meg til hver behandlingsdag!

Petra (65)* får immunterapi hos Aleris: -Gleder meg til hver behandlingsdag!

Petra er operert for føflekkreft og har nå fått immunterapi hos Aleris Kreftsenter i et års tid for å forebygge tilbakefall.

Les mer >


Back to top