Immunterapi som tilleggsbehandling etter kirurgi
Aleris tilbyr nå immunterapi som forebyggende tilleggsbehandling til føflekkkreft-pasienter som har gjennomgått operasjon.
Svært gode resultateter av behandling
Behandlingen har vist svært gode resultater. Ondartet føflekkreft er blant kreftsykdommene med størst økning i forekomst. Selv etter kirurgisk fjerning av detekterbar sykdom har pasienter med fremskreden sykdom stor risiko for tilbakefall og død.
Aleris tilbyr nå immunterapi som tilleggsbehandling til pasienter i stadium IIc, III og IV som har gjennomgått operasjon for å fjerne melanom med omgivende vev og lymfeknuter. Selv etter kirurgisk komplett fjerning av synlig sykdom har disse pasientene stor risiko for tilbakefall og død. Slik livsforlengende adjuvant behandling ble godkjent av amerikanske legemiddelmyndigheter (FDA) den 20.12.17 etter å ha vist svært gode resultater i studier (link til studie). Behandlingen er foreløpig ikke tilgjengelig i den offentlige helsetjenesten i Norge.
Ondartet føflekkreft
Ondartet føflekkreft (malignt melanom) er blant kreftsykdommene med størst økning i forekomst. Forekomsten stiger med økende alder. Sammenlignet med andre land med tilsvarende høy forekomst, har Norge en høy dødelighet. Ondartet føflekkreft er den alvorligste formen av hudkreft. Det utvikles fra de pigmentdannende celler i huden. Føflekkreft oppstår vanligvis i huden, men kan også forekomme i øyet og i sjeldne tilfeller i slimhinner. Sykdomsprogresjonen er klassifisert etter stadium. Pasienter med stadium III melanom har kreftceller som har spredt seg i huden, lymfekar eller lymfekjertler nær det opprinnelige kreftstedet, mens fase IV-pasienter har kreftceller som har spredt seg i andre deler av kroppen.
Dagens behandling av ondartet føflekkreft kan omfatte immunterapi, strålebehandling, kirurgi, palliativ kirurgi og/eller kjemoterapi. Som en del av behandlingsalternativene for stadium III og IV, kan pasienter gjennomgå operasjon (dvs. "reseksjon") for å fjerne melanom, omgivende vev og lymfeknuter.
Ønsker du å komme i kontakt med Aleris Kreftsenter?
Ring oss på 22 54 11 78 , eller send en e-post til kreftutredning@aleris.no
Våre leger og behandlere
Relatert innhold
Ny behandling halverer risikoen for tilbakefall hos kvinner med brystkreft
Aleris tilbyr nå en ny behandling til kvinner med HER2-positiv tidlig brystkreft med resterende tumor etter neoadjuvant behandling.
- Beskjeden om beinmargskreft kom som lyn fra klar himmel
- Jeg hadde aldri hørt om beinmargskreft eller myelomatose da jeg fikk brosjyren på sykehuset, så det første jeg gjorde var å google. Det burde jeg aldri ha gjort, forteller Mette.
Studie: Bedre operasjonsresultater ved Martiniklinikken
En studie som sammenligner resultatene etter prostatakreftkirurgi i Oslo og Martiniklinikken i Hamburg, Tyskland, viser store forskjeller i objektive operasjonsresultater så vel som pasientrapporterte score ved de to sykehusene. Studien inkluderer totalt 416 menn.
De fleste som frykter kreft, har ikke kreft
– Jeg anbefaler folk heller å gå en tur for mye til legen, enn én for lite, sier kreftlege Øystein Henske Flatebø.
Nytt tilbud til lungekreftpasienter
Aleris tilbyr nå en ny kombinasjonsbehandling til lungekreftpasienter. Behandlingen har i studiesammenheng vist svært lovende resultater for pasienter med ikke-småcellet lungekreft.
- Immunterapi-behandlingen ved Aleris viste gode resultater med en gang
-Kombinasjonsbehandlingen jeg fikk ved Aleris Kreftsenter derimot, den ga utslag på CT-bildene med en gang
Relaterte behandlinger
Immunterapi
Stimulerer immunforsvaret
Målet med immunterapi er å gjøre immunsystemet i stand til å oppdage og fjerne kreftsvulstene.
Persontilpasset kreftbehandling
Gentesting av din kreftsvulst
Vi tilbyr uforpliktende informasjonssamtale med kreftlege angående gentesting.
Hva er brystkreft?
Cancer mammae
Den vanligste kreftformen blant kvinner er brystkreft. Takket være store fremskritt i behandlingen vil de fleste overleve.
Blærekreft
Kreft i urinblæren, urinledere, nyrebekken
Kreft i urinveiene skyldes i stor grad røyking, og selv om de fleste har gode prognoser, kreves store omstillinger i tiden etter.